Danmark vinder sin tredje sejr i træk ved verdensmesterskabet i ishockey.
3 mins read

Artikelens omskrivning:

Det danske landshold har en lovende start ved VM

Det danske landshold har haft en god start ved verdensmesterskabet. Tirsdag eftermiddag blev Østrig besejret med 6-2 i Tampere, Finland. Danmark tog føringen flere gange i løbet af kampen, men det var først i den tredje og sidste periode, at spændingen aftog takket være fire danske scoringer.

Danmark forbliver ubesejret ved VM

Med denne sejr er Danmark fortsat ubesejret ved VM. Tidligere havde de besejret Ungarn med 3-1 på lørdag og Frankrig med 3-4 efter overtid på søndag. I alt syv kampe spilles i det indledende gruppespil.

Danmark går ind som favoritter mod Østrig

Østrig havde før tirsdagens møde haft et overtag mod Danmark, men de danske spillere kunne efter en solid start på VM gå ind til opgøret som favoritter. Næste kamp for Danmark ved VM er på torsdag mod Tyskland, som kan blive vigtig i jagten på en kvartfinaleplads.

En fantastisk situation for Danmark

“Vi har bragt os selv i en fantastisk situation,” siger den danske landstræner Heinz Ehlers til Ritzau.

Stor redning og skarp stjerne

I første periode mod Østrig lagde Danmark fra land med et godt tryk på modstandernes forsvar. Nicklas Jensen fik efter få minutter en stor chance på et dansk kontrastød, men den danske wing, der til daglig spiller i schweiziske Rapperswil, formåede ikke at passere den østrigske keeper.

Chancerne stod i kø

Anden periode blev indledt med et dansk overtal, men det kastede ingen scoringer af sig. I stedet kunne Østrig efter syv minutter af anden periode udnytte et dansk undertal og udligne.

Klassescoring fra kaptajnen

Østrig pressede på i de første minutter af tredje periode, men danskerne holdt stand. I stedet gik kaptajnen Jesper Jensen Aabo forrest og bankede pucken ind i det ene målhjørne via stolpen.

Konklusion fra forfatteren af webstedet

Seks danske scoringer, seks danske målscorere. Godkendt, selvom der er plads til forbedring, forklarer landstræneren. “Det var vores egen skyld, at det i lang tid var så lige en kamp. Der gik for længe, inden vi løsnede op og spillede vores spil. Da vi gjorde det i tredje periode, var vi jo en klasse bedre end dem,” siger Heinz Ehlers.