Statsministeren opfordrer danskerne til at blive indendørs, mens golfklubberne fortsætter deres aktiviteter.
2 mins read

Statsministeren opfordrer danskerne til at blive indendørs, mens golfklubberne fortsætter deres aktiviteter.

Golfklubber holder åbent trods anbefalinger om at lukke ned

Størstedelen af Danmark er gået i indendørs-hi på grund af coronavirus-pandemien. Mange mødes nu over telefon og videoopkald i stedet for fysiske møder. Men der er stadig et sted i Danmark, hvor der stadig er daglig udendørsaktivitet – i de danske golfklubber.

Selvom statsminister Mette Frederiksen har opfordret danskerne til at blive indendørs for at begrænse smitten, holder omkring 25-30 golfklubber stadig åbent. Dansk Golf Union har anbefalet alle klubber at lukke klubhuse, stoppe spillet på golfbanerne og indstille brugen af træningsfaciliteter frem til 30. marts. Men mange klubber har valgt at ignorere anbefalingerne.

En af de klubber, der stadig holder åbent, er Søhøjlandet Golf i Gjern nordøst for Silkeborg. Baneejer og direktør Jan V. Rasmussen fortæller, at klubben har lukket ned for restauranten, kontoret og toiletterne, men at der stadig spilles golf på banerne. Han mener ikke, at der er noget problem i det, da golfspillet foregår udendørs med masser af plads og frisk luft.

En lignende holdning har Henne Golfklub i Varde, der også har valgt at holde åbent. Næstformand Michael Stephansen påpeger, at sundhedsministeriet siger, at det er godt at få frisk luft og gå en tur. Han mener, at golfspil på banen kan kombineres med at få motion og samtidig undgå tæt kontakt med andre.

Dansk Golf Union er dog ikke enig i beslutningen om at holde åbent. Formand Lars Broch Christensen mener, at golfklubberne bør tage et særligt ansvar i forhold til smittespredning, da mange medlemmer er ældre og dermed mere sårbare over for virusset. Han håber, at flere klubber vil lukke ned for at minimere smitterisikoen.

Selvom DGU kun har anbefalet lukning og ikke pålagt det som et forbud, mener baneejer Jan V. Rasmussen, at klubben følger lovens rammer og vil lukke ned, hvis det bliver påkrævet.

Konklusion:
Selvom nogle danske golfklubber stadig holder åbent, på trods af anbefalinger om at lukke ned for at begrænse smitten af coronavirus, er Dansk Golf Union bekymret over smitterisikoen og opfordrer klubberne til at tage et særligt ansvar. Det er vigtigt at overveje både motion og sikkerhed i denne tid, hvor samfundet står over for en udfordrende situation.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *