Miljøstyrelsen planlægger ændringer af discgolfbaner i Herning på grund af overtrædelse af skovloven, ifølge TV MIDTVEST
1 min read

Miljøstyrelsen planlægger ændringer af discgolfbaner i Herning på grund af overtrædelse af skovloven, ifølge TV MIDTVEST

Discgolfklubber i konflikt med Miljøstyrelsen

Discgolfklubber har ofte udfordringer med Miljøstyrelsen, og der kan være mange forskellige årsager til, at der kommer nye påbud. Dette er også tilfældet for sagen om Momhøje, hvor der ifølge Mikael Birkelund mangler forståelse fra styrelsens side.

Birkelund påpeger, at discgolf er en friluftsaktivitet, der spreder sig ud over et stort areal. Han mener, at det er urimeligt at begrænse aktiviteten på grund af nogle få flisebelagte områder, der bruges til at kaste fra.

Momhøje discgolfbane i fare

Momhøje discgolfbane er en af de mest populære i Danmark og bliver brugt omkring 22.000 gange om året. Ifølge Mikkel Christensen er det en af de bedste baner i hele verden. Han forstår derfor ikke, hvorfor nogle få flisebelagte teesteder skal spænde ben for discgolfklubben.

Christensen påpeger, at discgolfbanen i Momhøje ligger op ad et område, der er 26 hektar, mens de 36 teesteder kun fylder 288 kvadratmeter. Han frygter, hvad konsekvenserne vil blive, hvis Miljøstyrelsen håndhæver påbuddet.

Potentielle konsekvenser

Ifølge Christensen vil håndhævelsen af påbuddet skabe usikkerhed og potentielt få besøgstallet til at dale. “Det ville være en katastrofe,” siger han.

TV MIDTVEST har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Miljøstyrelsen.

Forfatterens kommentar

“Forfatterens kommentar vil blive tilføjet her.”

Forfatterens konklusion

“Forfatterens konklusion vil blive tilføjet her.”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *