Tidligere Formel 1-ejer er blevet dømt for svindel.
2 mins read

Tidligere Formel 1-ejer er blevet dømt for svindel.

92-årige Bernie Ecclestone indrømmer skattesvindel, der koster ham milliarder

Bernie Ecclestone, der i fire årtier stod i spidsen for Formel 1-organisationen, er nu tvunget til at betale dyrt for en løgn. Den nu 92-årige rigmand har indrømmet at have givet forkerte oplysninger til skattemyndighederne.

En kostbar tilståelse

Tilståelsen kommer kun en måned før en retssag mod Ecclestone skulle påbegyndes. Ved at indrømme sin fejl undgår den aldrende englænder en fængselsstraf på 17 måneder. Dog er straffen gjort betinget i to år, og for at undgå fængsel skal Ecclestone betale et beløb svarende til 5,6 milliarder danske kroner til de britiske skattemyndigheder. Dette ifølge nyhedsbureauet Reuters.

En rigmands formue

Trods det store beløb burde Ecclestone have råd til at betale. Han er nemlig blandt Englands rigeste mænd med en formue, der anslås til at være over 20 milliarder danske kroner. Selv efter at have forladt Formel 1, er der stadig mange penge i sporten, som det ses af kørernes lønninger. Kevin Magnussen, den 31-årige danske kører, tjener for eksempel en pæn løn hos Haas, selvom han er blandt de lavest betalte i sportens kongeklasse.

Forfatterens kommentar

“Dette er en påmindelse om, at ingen, uanset hvor rig eller magtfuld, er hævet over loven. Bernie Ecclestone må nu betale prisen for sin løgn, og det er en pris, der løber op i milliarder af kroner,” siger forfatteren af artiklen.

Konklusion

Forfatteren af artiklen konkluderer: “Selvom Ecclestone har råd til at betale det skyldige beløb, er denne sag et klart eksempel på konsekvenserne af skattesvindel. Det er en dyr lærestreg for den tidligere Formel 1-chef, og en påmindelse til os alle om vigtigheden af at overholde skattelovgivningen.”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *