Danmark bidrager med donation af kampvogne til Ukraine
2 mins read

Danmark bidrager med donation af kampvogne til Ukraine

Omskrevet artikel:

Danmark donerer kampvogne til Ukraine

Danmark har annonceret donation af T-72 og Leopard 1-kampvogne til Ukraine. Denne nyhed blev offentliggjort af forsvarsminister Troels Lund Poulsen (V) i et interview med DR Nyheder.

Yderligere donationer på vej

Forsvarsministeren afslørede, at der vil være en yderligere donation af Leopard 1-kampvogne. Udover de 80, som Danmark allerede har aftalt med Tyskland, vil der blive doneret yderligere 30 Leopard 1-kampvogne. Derudover vil der også blive doneret 15 T-72-kampvogne, som ukrainerne allerede er vant til at betjene.

Første donation af T-72-kampvogne

Dette er første gang, at Danmark sender T-72-kampvogne til Ukraine. Donationen vil blive gennemført i samarbejde med andre lande, der har adgang til og kan skaffe disse kampvogne.

Møde med ny ukrainsk forsvarsminister

Senere i dag vil forsvarsminister Troels Lund Poulsen mødes med den nye ukrainske forsvarsminister. Her vil han diskutere donationerne samt spørgsmålet om F-16-flyene.

Flere donationer på vej

Troels Lund Poulsen forventer, at der i fremtiden vil komme flere donationer af F-16-flyene. Han bemærker, at flere og flere lande tilslutter sig F-16-kommissionen.

Andre landes donationer

USA har også annonceret, at deres donation af M1-Abrams kampvogne snart vil ankomme i Ukraine. Norge har ligeledes besluttet at donere 50 bæltekøretøjer til Ukraine.

Citat fra forfatteren

“Denne donation fra Danmark er et stærkt signal om solidaritet med Ukraine. Det viser, at Danmark er klar til at støtte Ukraine i denne svære tid,” siger forfatteren af webstedet.

Konklusion fra forfatteren

“Med disse donationer viser Danmark og andre lande deres støtte til Ukraine. Det er et vigtigt skridt i retning af at styrke Ukraines forsvar og sikkerhed,” konkluderer forfatteren af webstedet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *