Se usete optagelser med den fynske trænerlegende Richard Møller Nielsen ved fodbold-EM i Odense – MitOdense.
2 mins read

Se usete optagelser med den fynske trænerlegende Richard Møller Nielsen ved fodbold-EM i Odense – MitOdense.

Historiens Hus præsenterer: Richard Møller Nielsen og Danmarks EM-guld i 1992

Historiens Hus inviterer til en aften i fodboldens tegn, hvor fokus vil være på den fynske trænerlegende Richard Møller Nielsen. Arrangementet finder sted tirsdag den 21. maj kl. 19.

En uforglemmelig sportsbegivenhed

Denne aften vil publikum få et unikt indblik i en af de mest sensationelle begivenheder i sportshistorien – Danmarks EM-guld i 1992. Efter et nederlag til Jugoslavien og en tilsyneladende umulig vej til europamesterskabet i Sverige, blev landstræner Richard Møller Nielsen kritiseret hårdt, og Laudrup-brødrene forlod landsholdet. Men Møller Nielsen fik en sidste chance for at bevise sit værd og vendte tilbage til det, der tidligere havde givet ham succes: hårdt arbejde.

Nyt lys over en trænerlegende

DR-journalist Jonatan Placing, der har produceret en helt ny dokumentar om trænerlegenden og EM-helten fra 1992, vil gæste Historiens Hus. Dokumentaren indeholder hidtil usete optagelser og skildrer Richard Møller Nielsens transformation fra at være den mest kritiserede mand i Danmark til at blive EM-guldvinder og verdens bedste træner.

Dokumentaren går også tæt på trænerens konflikter med spillere, presse og DBU. Den er blandt andet baseret på unikt materiale fra Odense Stadsarkiv. Jonatan Placing vil fortælle om arbejdet med dokumentaren og om Richard Møller Nielsen, som han har lært at “kende” gennem sit researcharbejde.

En aften i fodboldens tegn

For at skabe den rette stemning vil der til arrangementet blive serveret en “stadionplatte” (med et twist) og en kold øl eller vand. Billetter kan købes i Historiens Hus’ åbningstid eller via www.historienshus.dk under arrangementer.

Citat fra forfatteren

“Denne aften er en unik mulighed for at dykke ned i en af de mest mindeværdige begivenheder i dansk sportshistorie og få et indblik i den mand, der stod i spidsen for det hele, Richard Møller Nielsen.” – MitOdense

Konklusion fra forfatteren

“Med hidtil usete optagelser og et dybtgående indblik i Richard Møller Nielsens karriere og person, er denne aften en hyldest til en trænerlegende og en uforglemmelig tid i dansk fodbold.” – MitOdense

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *