Prisen for at se fodbold i den kommende sæson er fastsat.
2 mins read

Prisen for at se fodbold i den kommende sæson er fastsat.

Stigende omkostninger for fodboldfans: Flere streamingtjenester deler rettighederne

Fotograf: Frederik Ringnes/NTB/Ritzau Scanpix

Af Morten Bruun Jørgensen

16.04.2024 Kl. 10:02

For at få adgang til alle de store fodboldkampe i den kommende sæson, skal man være forberedt på at betale mere end tidligere. Kampene bliver nu fordelt over flere streamingtjenester, hvilket øger omkostningerne for forbrugerne.

Fordeling af rettighederne

Viaplay har solgt en Premier League-kamp hver runde til Amazon Prime. Disney+ vil ifølge Tipsbladet og bold.dk sende Europa League og Conference League de kommende sæsoner. TV 2 har erhvervet halvdelen af rettighederne til Superligaen og til landsholdet. Det er stadig uklart, hvem der sender Champions League næste sæson, men streamingtjenesten DAZN er i spil ifølge bold.dk.

Priser for streamingtjenester

Her er de aktuelle priser for de relevante streamingtjenester:

  • Viaplay: 499 kroner (eller 449 kroner med seks måneders binding)
  • TV2 Play: 219 kroner (eller 189 kroner med reklamer)
  • Amazon Prime: 59 kroner
  • Disney+: 79 kroner (eller 49 kroner med reklamer)

Samlet set vil det koste 856 kroner (eller 746 kroner med reklamer og seks måneders binding hos Viaplay) for at få adgang til alle kampene.

Konklusion

Det er tydeligt, at forbrugerne skal være forberedt på at betale mere for at se alle de store fodboldkampe i den kommende sæson. Med flere streamingtjenester, der deler rettighederne, stiger omkostningerne for forbrugerne.

Citat fra Morten Bruun Jørgensen

“Det bliver en bekostelig affære, hvis man gerne vil have adgang til alle de store fodboldkampe næste sæson. For i højere grad end tidligere bliver kampene fordelt ud over flere streamingtjenester, og det koster hos forbrugerne.”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *