Medlemstallet falder i badmintonklubber: Der er behov for at huske og genoplive tidligere styrker.
3 mins read

Medlemstallet falder i badmintonklubber: Der er behov for at huske og genoplive tidligere styrker.

Artikelens titel: “Faldende medlemstal i danske badmintonklubber: En dybdegående analyse”

Medlemstallet i danske badmintonklubber er på nedadgående

År efter år oplever de danske badmintonklubber et fald i medlemstallet. Siden 2019 har klubberne mistet mere end 10.000 medlemmer, hvilket betyder, at der i dag kun er omkring 109.000 aktive spillere tilbage i klubberne.

Unge spillere forlader sporten

Ifølge forbundet er det især de unge spillere, der vælger at stoppe med at spille badminton. I det seneste år har omkring 2.800 personer under 18 år valgt at lægge ketsjeren på hylden.

Viktor Axelsen kommenterer på medlemsflugten

OL-vinderen Viktor Axelsen har også bemærket det faldende medlemstal og har kommenteret på situationen på Facebook. Han mener, at et tidligt fokus på privattræning, ranglister og specialisering er en af årsagerne til medlemsflugten.

Ændring i kulturen

Viktor Axelsen, der selv er en del af badmintonmiljøet, har bemærket en ændring i kulturen i klubberne. Han mener, at børn i stigende grad får specialiseret træning frem for at dyrke fællesskabet med kammeraterne.

En balancegang

Badminton Danmark har endnu ikke fundet en entydig årsag til det faldende medlemstal, men arbejder sammen med blandt andre DGI Badminton på at finde en løsning. Direktøren i Badminton Danmark, Kristian Pinderup Langbak, mener dog, at de knap 110.000 medlemmer er “et godt fundament at arbejde videre med”.

Privattræning: En dobbeltsidet mønt

Kristian Pinderup Langbak bifalder, at Viktor Axelsen kommer med input, men mener samtidig, at privattræning er en dobbeltsidet mønt. Han mener, at privattræning kan være gavnligt, hvis det understøtter den langsigtede, bæredygtige udvikling af den enkelte spiller.

Viktor Axelsens opfordring

Viktor Axelsen er ikke helt afvisende over for privattræning, men han mener, at det er vigtigt at lade børn være børn og lege sig frem til succes. Han er ikke bekymret for, at store talenter går tabt, hvis de ikke får ekstra træning.

Konklusion

I Badminton Danmark håber man også, at der bliver udklækket flere sent udviklede spillere. Kristian Pinderup Langbak fremhæver herredoublen Kim Astrup og Anders Skaarup som eksempler på spillere, der slog igennem i en sen alder.

Citat fra forfatteren af webstedet

“Forfatterens navn” udtaler: “Artiklen fremhæver et vigtigt problem i dansk badminton. Det er afgørende, at vi finder en løsning, så vi kan fastholde og tiltrække flere medlemmer til sporten. Badminton er en fantastisk sport, der fortjener mere opmærksomhed og støtte.”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *