Pierluigi Collina kommenterer på overfald i fodbold: Det er en ‘cancer’ for sporten.
2 mins read

Pierluigi Collina kommenterer på overfald i fodbold: Det er en ‘cancer’ for sporten.

Pierluigi Collina kommenterer på overfald i fodbold: Det er en ‘cancer’ for sporten.

Omskrevet artikel:

Chokerende Overfald på Fodbold Dommer i Tyrkiet

Den berømte tidligere fodbold dommer, Pierluigi Collina, er dybt chokeret over de uhyggelige hændelser, der fandt sted i Tyrkiet mandag aften. En dommer blev brutalt angrebet på fodboldbanen.

En Skandale i Tyrkisk Fodbold

Mandag aften blev der skrevet en sort side i tyrkisk fodbolds historie. Dommeren i kampen mellem Ankaragücü og Rizespor, Halil Umut Meler, blev voldsomt overfaldet på banen af Ankaragücüs præsident, Faruk Koca. Meler var alvorligt forslået efter angrebet, og Koca trak sig dagen efter fra sin position som præsident.

Verdensomspændende Tendens

Pierluigi Collina, tidligere italiensk topdommer og nuværende formand for FIFA’s dommerkomité, er dybt rystet over angrebet. Han observerer desværre en verdensomspændende tendens, hvor nogle går så langt som at sprænge dommernes biler i luften.

Collina udtaler: “En dommer kan ikke blive slået, på grund af en beslutning de tog, selv hvis den er forkert. Hans eller hendes bil kan ikke sprænges i luften eller sættes i brand på grund af et straffespark. Desværre er dette ikke en overdrivelse, da biler, der sprænges i luften, og biler, der bliver sat i brand, er noget, der er sket i nogle lande, og ikke så sjældent.”

Et Fælles Ansvar

Han understreger, at det er et fælles ansvar, hvis der stadig skal være dommere til fremtidens fodboldkampe. “Det er et ansvar for alle dem, der elsker det smukke spil, at handle og gøre noget. Før det er for sent, før denne cancer vil dræbe fodbold.”

Collina var dommer på topniveau fra 1991/92-sæsonen frem til 2005/06.

Emil Schøler Carstens’ Konklusion

“Denne hændelse er en skamplet på fodboldens historie. Det er vores fælles ansvar at sikre, at sådanne hændelser ikke gentager sig. Vi skal beskytte vores dommere og sikre, at fodbold forbliver det smukke spil, vi alle elsker.”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *