Information om EM 2024: Oversigt over alle grupper fra lodtrækningen.
3 mins read

Information om EM 2024: Oversigt over alle grupper fra lodtrækningen.

Artikel: EM 2024 lodtrækning – Danmarks modstandere er fundet

Forfatter: Malthe Bendix Søgaard

Dato: 2. dec 2023, 18.38

EM 2024 lodtrækningen er nu afsluttet, og Danmarks modstandere er blevet fastlagt. Resultatet af lodtrækningen blev offentliggjort lørdag aften.

EM 2024 Grupperne er på plads

Lodtrækningen til EM 2024 er nu afsluttet, og alle grupperne er fastlagt. I alt 21 europæiske lande og tre EM-billetter uden nation tilknyttet deltog i lodtrækningen lørdag aften for det indledende gruppespil.

Deltagerne ved EM-slutrunden i 2024 kender nu deres skæbne. De skal hver især spille tre kampe i det indledende EM-gruppespil til sommer, hvor de vil kæmpe om et af de mest prestigefyldte trofæer i fodbold.

Resultater fra lodtrækningen

Den sidste nation er netop blevet trukket op af bowlen ved lodtrækningen til EM-slutrunden, hvilket betyder at de seks indledende grupper bestående af hver fire nationer nu er fastlagt.

Danmark var placeret i andet seedningslag ved lodtrækningen, hvilket betyder at Danmark ikke kunne trække Albanien, Rumænien, Østrig, Ungarn eller Tyrkiet.

Grupper ved EM 2024

Her er en oversigt over alle seks grupper ved EM 2024:

EM-gruppe A: Tyskland (1), Skotland (3), Ungarn (2), Schweiz (4)

EM-gruppe B: Spanien (1), Kroatien (3), Italien (4), Albanien (2)

EM-gruppe C: Slovenien (3), Danmark (2), Serbien (4), England (1)

EM-gruppe D: Polen/Estland/Wales/Finland* (4), Holland (3), Østrig (2), Frankrig (1)

EM-gruppe E: Belgien (1), Slovakiet (3), Rumænien (2), Bosnien/Israel/Ukraine/Island* (4)

EM-gruppe F: Tyrkiet (2), Georgien/Luxembourg/Kazakhstan/Luxembourg* (4), Portugal (1), Tjekkiet (3)

*Tal i parentes viser nationens seedningslag. * Vinder af EM-playoff til marts 2024.

EM 2024 Turneringen

EM-turneringen er delt op i seks grupper af fire nationer. Turneringen begynder den 14. juni 2024 med åbningskampen på Allianz Arena i München.

Efter åbningskampen følger en måneds lang fodboldfest, som starter med det indledende gruppespil. Både nummer ét og nummer to fra hver gruppe går direkte videre til turneringens ottendedelsfinaler, sammen med de fire bedste treere fra gruppespillet.

De to nationer, der går hele vejen til EM-finalen, skal spille fire kampe: ottendedelsfinalerne, kvartfinalerne, semifinalerne og til sidst finalen, som finder sted på Olympiastadion i Berlin den 14. juli 2024.

Citat fra forfatteren

“EM 2024 er en stor begivenhed for alle fodboldfans. Det er en måned fyldt med spænding, drama og fantastisk fodbold. Vi ser frem til at følge Danmarks præstation i turneringen.” – Malthe Bendix Søgaard

Konklusion

EM 2024 lodtrækningen er nu afsluttet, og vi ser frem til en måned med intens og spændende fodbold. Med Danmark i gruppe C sammen med Slovenien, Serbien og England, er der ingen tvivl om, at vi kan forvente nogle hårde og spændende kampe.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *