FCK-træner er blevet ansat i Rosenborg, rapporterer medie.
3 mins read

FCK-træner er blevet ansat i Rosenborg, rapporterer medie.

H2: Rosenborg og F.C. København indgår aftale om U19-træner

Ifølge norske medier har den norske fodboldklub Rosenborg indgået en aftale med F.C. København. Aftalen indebærer, at F.C. Københavns U19-træner, Alfred Johansson, skifter til Rosenborg.

H2: Alfred Johansson overtager roret i Rosenborg

Rosenborg og F.C. København har bekræftet aftalen, og det er nu offentliggjort, at Alfred Johansson bliver den nye træner for Rosenborg. Den svenske træner, der har været ansat i F.C. Københavns ungdomsafdeling, vil nu stå i spidsen for Rosenborg, en klub der har haft det svært på det seneste.

Johansson tager over efter Svein Maalen, der midlertidigt overtog trænerposten fra Kjetil Rekdal i juni. Maalen var også i spil til at få jobbet på permanent basis, men Rosenborgs ledelse valgte altså Johansson.

H2: Rosenborg i sportslig krise

Rosenborg har de seneste år oplevet en sportslig nedtur. Klubben, der har vundet det norske mesterskab 26 gange, har ikke vundet mesterskabet siden 2018. Siden da har klubben haft fem forskellige trænere, og Johansson bliver nu den sjette træner på seks år.

Johansson kom til F.C. Københavns ungdomsafdeling i juli 2015, da han forlod jobbet som Akademi-manager i Djurgården i Stockholm. Han har siden været ansat i forskellige roller i F.C. Københavns ungdoms-setup.

H2: Rosenborg betaler kompensation for Johansson

Ifølge danske B.T. betaler Rosenborg én million kroner til F.C. København som kompensation for Johansson. Den svenske træner kan allerede blive præsenteret i Trondhjem på torsdag.

I denne sæson har Johansson haft stor succes med F.C. Københavns U19-mandskab, som har vundet sin Youth League-gruppe over Bayern München, Galatasaray og Manchester United.

H2: Forfatterens kommentar

“For Rosenborg er dette et vigtigt skridt i retning af at komme tilbage på toppen af norsk fodbold. Alfred Johansson har vist sit værd i F.C. København, og det bliver spændende at se, hvad han kan gøre for Rosenborg,” siger Mathias Blohm, forfatteren af artiklen.

H2: Konklusion

Denne aftale mellem Rosenborg og F.C. København viser, at begge klubber er villige til at tage store skridt for at forbedre deres positioner. For Rosenborg er det et forsøg på at komme ud af en sportslig krise, mens F.C. København mister en dygtig træner, men får økonomisk kompensation. Det bliver interessant at følge Johanssons fremtidige bidrag til Rosenborg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *