Implementering af en varig arv fra 2023 Badminton Verdensmesterskaberne i København: Del syv – SportsPro
3 mins read

Implementering af en varig arv fra 2023 Badminton Verdensmesterskaberne i København: Del syv – SportsPro

Copenhagen er ivrig efter at sikre, at de globale sportsbegivenheder, den er vært for, har en vedvarende indvirkning lang tid efter, de er afsluttet.

Dette er grunden til, at Copenhagen Convention Bureau oprettede Copenhagen Legacy Lab i 2019. Dette initiativ, der er gratis, hjælper organisationer og lokale enheder med at skabe en varig arv fra begivenheder og kongresser, der afholdes i den danske hovedstad.

Legacy Lab følger en syv-trins model for at skabe positiv langvarig værdi fra begivenheder og kongresser. Denne model er styret af en strategisk proces, der tager højde for FN’s bæredygtige udviklingsmål og seks hoveddrivere for både økonomisk vækst og samfundsmæssig transformation.

Organisationer, der kan involveres i samarbejdet, inkluderer organisationen ansvarlig for koordinering af begivenheden, den lokale vært og destination samt lokale erhvervs- og regeringsinteressenter.

Hvordan Legacy Lab samler organisationer på tværs af samfundet

Ifølge Kim Mejnert Frydensbjerg, leder af begivenheder hos Wonderful Copenhagen, er Legacy Lab særligt vigtigt, fordi det sikrer, at en begivenheds arveplan er på plads i god tid før dens faktiske afholdelse. Efter begivenheden gennemføres en evaluering, og feedback gives til arrangørerne, så de kan fortsætte arbejdet mod deres individuelle mål.

Legacy Lab hjælper med at åbne døren for, at begivenheden kan have en større indvirkning på samfundet.

“Det er en facilitator for, hvordan man gør det,” fortsætter Frydensbjerg. “Og når det kommer til sportsorganisationer, vil det forhåbentlig på længere sigt være interessant for dem.

Hvordan Badminton World Championships førte til nye muligheder for seniorer

Et eksempel på en begivenhed, der har haft gavn af Legacy Labs ekspertise, var de nylige 2023 Badminton World Championships, som Badminton World Federation (BWF) bragte til København i slutningen af august.

Målet med mesterskaberne var at fremme sporten for dem over 60 år. Dette var baseret på de forskellige fysiske og mentale sundhedsmæssige fordele, som folk får ved ofte at spille ketsjersport, hvilket blev besluttet kunne have en potentielt positiv indvirkning på det danske samfund som helhed.

At bringe danske og asiatiske virksomheder sammen gennem en fælles kærlighed til badminton

Før BWF World Championships afholdt Copenhagen Legacy Lab en workshop i samarbejde med Badminton Denmark, hvor de ønskede at præsentere relevante erhvervsinteressenter for de mulige muligheder for at arbejde med begivenheden.

Resultatet var, at Confederation of Danish Industry, Udenrigsministeriet og State of Green samlede en række beslutningstagere fra Kina, Vietnam, Indonesien, Thailand, Malaysia og Filippinerne for at besøge danske vandforsyningsselskaber og virksomheder under verdensmesterskaberne.

Konklusion

Hvis BWF World Championships er noget at gå efter, ser Copenhagen Legacy Lab kun ud til at levere mere meningsfuld indvirkning for andre begivenheder i de kommende år.

“Copenhagen Legacy Lab er et vigtigt skridt i retning af at sikre, at vores sportsbegivenheder har en vedvarende positiv indvirkning på vores samfund,” siger Kim Mejnert Frydensbjerg, leder af begivenheder hos Wonderful Copenhagen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *