Dansk Idræt anmoder om rettelse af Dubais udtalelser om Viktor Axelsen, rapporterer TV 2 Fyn
3 mins read

Dansk Idræt anmoder om rettelse af Dubais udtalelser om Viktor Axelsen, rapporterer TV 2 Fyn

Danmarks Idrætsforbund og Badminton Danmark tager afstand fra Dubai Sports Council

Danmarks Idrætsforbund (DIF) og Badminton Danmark har taget skridt til at afvise påstande fremsat af Dubai Sports Council. Begge organisationer har sendt et brev til Sheikh Mansoor Bin Mohammed bin Rashid Al Maktoum, formand for det statstyrede Dubai Sports Council, hvor de udtrykker deres utilfredshed med, hvordan Dubai Sports Council har brugt dansk idræt til selv-promovering.

Baggrunden for brevet

Brevet blev sendt efter badmintonspilleren Viktor Axelsen annoncerede sin beslutning om at flytte fra Danmark til Dubai for at forbedre sin træning. Dubai Sports Council har siden udsendt flere opslag på sociale medier og pressemeddelelser, hvor det hævdes, at Axelsen og det danske badmintonlandshold har trænet i Dubai før OL.

Reaktionen fra DIF og Badminton Danmark

Hans Natorp, formand for DIF, udtaler at de tager stærkt afstand fra disse påstande og beder Dubai Sports Council om at korrigere deres udtalelser. Han understreger også, at det er sjældent, at dansk idræt bliver misbrugt på denne måde. DIF planlægger også at informere andre lande om denne oplevelse.

Axelsens valg og konsekvenserne

Natorp påpeger, at Axelsens valg om at træne i Dubai er hans egen beslutning. Han udtrykker dog bekymring for, at Axelsen har fravalgt det danske træningsmiljø, hvilket han mener er vigtigt for kontinuiteten i dansk badminton. Natorp er også bekymret for, at Axelsen er blevet udnyttet af Dubai Sports Council til at fremme deres egne interesser.

Advarsel til atleter

Natorp råder alle atleter til at være opmærksomme på risikoen for at blive misbrugt til sportswashing, især når de har at gøre med lande som Dubai. Han anbefaler, at atleter søger vejledning for at forberede sig og undgå at blive sat i en uheldig situation.

Citat fra Hans Natorp

“Når man vælger en tvivlsom stat som Dubai, skal man være ekstra opmærksom på, hvad man risikerer at blive brugt til. Det, vi kan se, der er sket omkring Axelsen, viser, at man virkelig skal passe på, hvad man indlader sig på.”

Konklusion

DIF og Badminton Danmark har taget skridt til at afvise Dubai Sports Councils påstande om, at det danske badmintonlandshold har trænet i Dubai. De opfordrer alle atleter til at være opmærksomme på risikoen for at blive misbrugt til sportswashing og til at søge vejledning for at undgå uheldige situationer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *