Danmark vinder europamesterskabet i fodbold efter en langvarig og dramatisk kamp.
4 mins read

Danmark vinder europamesterskabet i fodbold efter en langvarig og dramatisk kamp.

Det danske badmintonlandshold triumferer ved EM for blandede hold for femte gang på stribe, trods udfordringer undervejs.

Danmarks sejr ved EM for blandede hold

Det danske badmintonlandshold har endnu engang sikret sig europamesterskabet, men det var en hård kamp. I en maratonfinale krævede det alle fem kampe, før damedoublen med Maiken Fruergaard og Sara Thygesen kunne afgøre finalen mod Frankrig.

– Det var fuldstændig nervepirrende. Jeg var nok lidt mere et nervevrag i dag, end Maiken var. Jeg er sateme glad. Det var ikke kønt, men det var med hiv og sving, og hold kæft hvor er det fedt, siger Sara Thygesen til TV 2 SPORT lige efter finalen.

DANMARK 3-2 FRANKRIG

Resultaterne fra de forskellige kampe var som følger:

  • Mixeddouble: Mathias Christiansen/Amalie Magelund 17-21, 22-24 Thom Gicquel/Delphine Delrue
  • Herresingle: Viktor Axelsen 15-21, 22-20, 21-14 Christo Popov
  • Damesingle: Line Christophersen 21-12, 21-11 Qi Xuefei
  • Herredouble: Kim Astrup/Frederik Søgaard 19-21, 19-21 Thom Gicquel/Toma Popov
  • Damedouble: Maiken Fruergaard/Sara Thygesen 17-21, 21-15, 21-14 Delphine Delrue/Margot Lambert

Danmarks dominans i EM for blandede hold

Siden det første EM for blandede hold i 1972 har Danmark domineret det øverste podietrin, hvor det nu er blevet til 19 guldmedaljer i 27 forsøg. Specielt siden 1996 har Danmark været urørlige, hvor de har vundet 14 ud af 15 gange. Kun i 2013 formåede Tyskland at slå danskerne i finalen – og selvom Frankrig var tæt på at gentage bedriften ti år senere, rejser Danmark igen hjem som forsvarende mester.

Forløbet af EM-finalen

Finalens første kamp var mixeddouble, hvor Frankrig bestemt ikke havde brug for at ændre noget. Her kunne de stille op med verdens nummer fem, Thom Gicquel og Delphine Delrue, og selvom Mathias Christiansen og Amalie Magelund spillede lige op med franskmændene, var det ikke nok. Danskerne tabte som forventet, og værtsnationen kunne juble over første sejr.

Viktor Axelsens comeback

Efterfølgende kom verdensetteren Viktor Axelsen på banen, der mod franske Christo Popov, som ligger nummer 42 i verden, burde vinde lige så sikkert som amen i kirken. Axelsen havde dog overraskende svært ved at få spillet til at fungere. Han nåede at komme bagud 15-21, 10-17, før han hev et stort comeback frem og fik slået frustrationerne ud.

En sikker sejr og et overraskende nederlag

Damesinglen Line Christophersen var nemlig suveræn i sin kamp mod Qi Xuefei, hvor hun vandt sikkert i to sæt. Sejren betød også, at herredoublen med Kim Astrup og Frederik Søgaard kunne afgøre det hele, hvis de slog den uprøvede konstellation med Thom Gicquel og Toma Popov. Noget overraskende blev det dog franskmændene, der trak sig sejrrigt ud af en intens kamp, da de vandt to gange 21-19.

Damedouble sikrede dansk EM-guld

Endnu vildere blev stemningen, da Delrue og Lambert vandt første sæt over Maiken Fruergaard og Sara Thygesen, der havde svært ved at få spillet til at køre og samtidig virkede nervøse. Fruergaard og Thygesen fandt dog storspillet frem på det helt rigtige tidspunkt, og så kunne Danmark til sidst juble over endnu et EM-guld til samlingen – men denne gang blev det langt fra lige så nemt som de seneste.

Forfatterens kommentar

“Denne sejr viser endnu engang Danmarks dominans i badminton på europæisk plan. Selvom det var en hård kamp, formåede det danske hold at trække det længste strå og sikre sig endnu en guldmedalje. Det er en stor præstation, der vidner om et stærkt og talentfuldt hold,” siger forfatteren af artiklen.

Konklusion

Med denne sejr cementerer Danmark sin position som en af de førende nationer inden for badminton i Europa. Trods udfordringer undervejs formåede det danske hold at holde hovedet koldt og sikre sig sejren. Det er en stor bedrift, der bør fejres.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *