Danmark vinder EM-guld i badminton efter nervepirrende kamp mod Frankrig
2 mins read

Danmark vinder EM-guld i badminton efter nervepirrende kamp mod Frankrig

EM-guld til Danmark i badminton for blandede hold

Maiken Fruergaard og Sara Thygesen sikrede Danmark EM-guldet for blandede hold i badminton efter en nervepirrende finale mod Frankrig. Trods et hårdt pres, formåede de danske spillere at triumfere over det franske hold bestående af Delphine Delrue og Margot Lambert.

En gyser af en finale

Efter en intens kamp, der endte med en sejr på 17-21, 21-15, 21-14 til Danmark, kunne Fruergaard og Thygesen ånde lettet op. “Det var nervepirrende. Jeg er nok lidt mere et nervevrag i dag end Maiken, men jeg er satme glad. Det var ikke kønt, men vandt med hiv og sving, og hvor er det fedt,” udtalte Sara Thygesen efter kampen.

Fruergaards og Thygesens sejr

Maiken Fruergaard indrømmede også, at hun var nervøs, men følte sig mere og mere sikker på en sejr i løbet af kampen. “Jeg følte mig ovenpå i de sidste to sæt, og der var en adrenalinrus, som gik amok i min krop, og det virkede. Det blev for pænt i det første sæt, men vi fik trykket mere på, og det gjorde forskellen,” sagde hun.

Danmarks femte EM-sejr i træk

Dette er femte gang i træk, at Danmark vinder EM for blandede hold. Europamesterskabet blev afgjort efter en bedst af fem-serie, og danskerne vandt samlet med 3-2 over Frankrig, som spillede på hjemmebane.

Frankrigs momentum

Frankrig havde momentum efter en stærk udligning til 2-2 af herredoublen i den fjerde finalekamp. Men Fruergaard og Thygesen viste deres styrke og modstod presset, hvilket resulterede i en sejr i andet sæt. I det afgørende tredje sæt viste de danske spillere deres klasse og sikrede Danmark titlen som Europas bedste ketsjeratleter for blandede hold.

Kommentar fra forfatteren

“Forfatterens kommentar: Denne sejr er et bevis på det høje niveau af badminton i Danmark. Det er imponerende at se, hvordan Fruergaard og Thygesen formåede at holde hovedet koldt under presset og sikre Danmark endnu en EM-titel.”

Konklusion

“Forfatterens konklusion: Dette EM-guld er resultatet af hårdt arbejde, talent og mental styrke. Det er en stor præstation for dansk badminton, og vi ser frem til at følge Fruergaard og Thygesens videre karriere.”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *