Danmark præsenterer et betydeligt antal uerfarne talenter ved verdensmesterskabet i badminton.
2 mins read

Danmark præsenterer et betydeligt antal uerfarne talenter ved verdensmesterskabet i badminton.

Mindre generationsskifte i dansk badminton før VM

Udtagelsen til VM for individuelle i august viser, at der er et mindre generationsskifte på vej i dansk badminton. Især blandt doublerne er der mange unge spillere med. Blandt de unge og mere uprøvede kræfter er herredoublen med Frederik Søgaard (21 år) og David Daugaard (24 år). I damedouble er der plads til debutanterne Amalie Magelund (18 år) og Freja Ravn (19 år), mens Rikke Søby Hansen (24 år) og Mathias Bay-Smidt (23 år) udgør en af de danske mixeddoubler.

Landstræner Kenneth Jonassen udtaler, at der er stort potentiale i de tre doubler, men at de primært er med til VM for at lære og få mesterskabserfaring. Han påpeger, at VM-forberedelsen er en garant for at flytte spillerne i en positiv retning af deres udvikling. Spillerne bliver udfordret både fysisk og psykisk og får en forståelse af, hvilken belastning man skal igennem for at toppe til et mesterskab. Selvom de unge spillere måske ikke får mange kampe ved VM, er det en god mulighed for at måle deres talent mod verdensklassespillere.

Der er også flere andre unge spillere, der er udtaget til VM, men de har alle en del rutine. Det drejer sig om Viktor Axelsen, Anders Antonsen, Line Kjærsfeldt og Mia Blichfeldt.

Målsætningen for VM er at hente to medaljer, men et acceptabelt resultat vil være en enkelt medalje og to placeringer i top-8. Landstræneren tror på, at holdet kan spille med om medaljerne, da det er et hold af spillere med rutine og potentiale.

VM i Basel spilles fra 19.-25. august, men inden da deltager det danske badmintonlandshold allerede i Sudirman Cup i Kina.

Konklusion:
Artiklen informerer om det kommende VM i badminton og fremhæver det mindre generationsskifte, der er ved at finde sted i dansk badminton. Landstræneren har store forventninger til de unge spillere og tror på, at holdet kan spille med om medaljer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *