Badminton Danmark og spillere indgår ny aftale, afslutter konflikt.
2 mins read

Badminton Danmark og spillere indgår ny aftale, afslutter konflikt.

Landsholdskonflikten i dansk badminton er løst

Konflikten mellem Badminton Danmark og landsholdets elitespillere er nu løst. Parterne har søndag indgået en ny seksårig landsholdsaftale, hvilket de meddelte kort tid efter, at Badminton Danmark annoncerede, at kun underskrifterne manglede for at få en ny aftale på plads.

Den tidligere aftale og konsekvenserne

I september 2018 opsagde Badminton Danmark den tidligere landsholdsaftale, som både forbundet og spillerne i flere år havde været enige om, trængte til en præcisering. En ny aftale nåede ikke at komme på plads i opsigelsesperioden, der udløb ved udgangen af november. Som følge heraf har de bedste danske spillere ikke som vanlig kunnet træne i Det Nationale Elite Træningscenter i Brøndby, men har selv stået for at booke træningsbaner.

Stridens kerne

Striden mellem parterne har blandt andet handlet om spillernes rettigheder og forpligtigelser i forhold til aftalens kommercielle bestemmelser. Da den månedlange strid ikke kunne løses, forsøgte Badminton Danmark at få forhandlet individuelle aftaler på plads med spillerne. Kun damesinglen Mia Blichfeldt skrev under på en sådan aftale, mens de øvrige spillere stod fast på at få en kollektiv aftale.

Udfordringer og løsning

Selv om spillerne efter egne udsagn har kunnet arrangere træninger på et fint niveau, har de været udfordret af, at et manglende samarbejde med Badminton Danmark vil kunne spænde ben for deres OL-deltagelse i 2020. Forbundet havde meldt ud, at skæringsdatoen for at få en ny aftale på plads var 25. januar, men to dage efter deadline er konflikten løst alligevel.

Citat fra forfatteren

“Denne konflikt har været en stor udfordring for dansk badminton, men det er positivt at se, at parterne har fundet en løsning. Den nye aftale vil sikre en mere stabil fremtid for sporten og dens spillere.” – Forfatteren

Konklusion fra forfatteren

“Løsningen på denne konflikt markerer en vigtig milepæl for dansk badminton. Med den nye seksårige landsholdsaftale kan både Badminton Danmark og landsholdets elitespillere nu se fremad og fokusere på deres præstationer på banen.” – Forfatteren

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *