Axelsen og Antonsen leder den stærke danske trup til OL.
2 mins read

Axelsen og Antonsen leder den stærke danske trup til OL.

Artikel: Badminton Danmark udpeger OL-truppen

OL-holdet er klar

Badminton Danmark har igen udvalgt de ni spillere, der skal repræsentere Danmark i de kommende OL i Paris. Holdet er identisk med det, der deltog i Tokyo i 2021.

OL-truppen i badminton

Truppen består af følgende spillere:

Herresingle: Viktor Axelsen og Anders Antonsen
Damesingle: Mia Blichfeldt
Herredouble: Kim Astrup/Anders Skaarup
Kvindedouble: Sara Thygesen/Maiken Fruergaard
Mixeddouble: Mathias Christiansen/Alexandra Bøje

Der er ingen overraskelser i truppen. OL-guldvinder Viktor Axelsen vil igen repræsentere Danmark i herresinglen sammen med Anders Antonsen.

Spænding om kvindesinglen

Valget af kvindesingle-spilleren var mere spændende. Mia Blichfeldt, der er nummer 22 i verden, har fået pladsen, selvom Line Kjærsfeldt ligger en plads foran hende på verdensranglisten.

Mia Blichfeldt har kæmpet med en skade, men er klar til OL. Hun er blevet valgt på grund af hendes “præstationer og niveau”, ifølge Badminton Danmarks sportschef, Jens Meibom.

OL-turneringens datoer

Badmintonturneringerne ved OL løber fra 27. juli til 5. august. Lodtrækningen finder sted den 12. juli.

Udtagelsesprocessen

Valget mellem Mia Blichfeldt, Line Kjærsfeldt og Line Christophersen var tæt, da alle tre ligger tæt på verdensranglisten, siger Jens Meibom. Han forklarer, at de har kigget på ranglisten og resultater mod topspillere fra top-10 og ned til top-30.

Mia Blichfeldt havde meldt afbud til det nyligt afholdte hold-VM for kvinder i Kina på grund af en bruskskade i knæet, men hun er klar til OL-turneringen i slutningen af juli.

Citat fra forfatteren

“Badminton Danmark har truffet en velovervejet beslutning om udtagelsen af OL-holdet. Det er tydeligt, at de har taget højde for både spillernes præstationer og potentiale”, siger forfatteren.

Konklusion

Med udtagelsen af disse ni spillere er Danmark klar til at tage kampen op ved de kommende OL i Paris. Det bliver spændende at se, hvordan de vil præstere, og om de kan leve op til eller overgå deres præstationer fra Tokyo i 2021.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *