En ny professionel tennisturnering med en præmiepulje på 25.000 dollar afholdes denne sommer.
2 mins read

En ny professionel tennisturnering med en præmiepulje på 25.000 dollar afholdes denne sommer.

Ny professionel tennisturnering i Danmark

Næste år vil Danmark være vært for en ny professionel tennisturnering. Ifølge en pressemeddelelse fra Dansk Tennis Forbund, vil Aarhus-klubben Skovbakken Tennis være vært for en M25-turnering.

En del af ITF World Tennis Tour

Denne turnering er en del af ITF World Tennis Tour, som er underordnet ATP Tour og ATP Challenger Tour. Præmiepuljen er på 25.000 dollar, og vinderen får 25 ATP-point.

En vigtig turnering for danske talenter

Turneringen vil ikke nødvendigvis tiltrække de store internationale stjerner, men den vil være af stor betydning for de danske talenter, der er på vej op gennem systemet. Dette er ifølge Jens Anker Andersen, sportschef i Dansk Tennis Forbund.

“Denne turnering er utrolig vigtig for elitespillernes overgang til at blive professionelle,” siger han.

64 spillere kan deltage

Danmark har tidligere haft to M15-turneringer på ITF World Tennis Tour, hvor præmiepuljen var på 15.000 dollar og vinderen fik 15 ATP-point. Den nye turnering vil give danske spillere, der har tjent deres første point ved 15.000-turneringer, mulighed for at blive testet på et højere niveau.

“Vi har allerede en gruppe af spillere, der kan komme direkte ind via deres rangering. For dem vil det være en stor fordel at kunne spille på dette niveau på hjemmebane,” udtaler Jens Anker Andersen.

Det er værd at bemærke, at der ikke har været flere ranglistepoint på spil i en dansk herreturnering siden 2009. Den nye turnering vil blive afholdt på grus fra den 11. juni til den 18. juni næste år. Der vil være plads til 32 spillere i single og 16 par i double.

Citat fra forfatteren

“Denne nye turnering markerer en vigtig milepæl for dansk tennis, og det er en stor mulighed for vores unge talenter at vise deres evner på et højere niveau,” siger forfatteren af webstedet.

Konklusion

“Med denne nye turnering får vi mulighed for at fremvise dansk tennis på et højere niveau, og det er en fantastisk mulighed for vores unge spillere at udvikle deres færdigheder og konkurrere mod nogle af de bedste spillere i verden,” konkluderer forfatteren af webstedet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *