Dansk tennis støtter en hård linje mod Rusland og ønsker at udelukke verdens bedste spillere fra konkurrencer.
3 mins read

Dansk tennis støtter en hård linje mod Rusland og ønsker at udelukke verdens bedste spillere fra konkurrencer.

Rusland og Belarus suspenderet som medlemmer af ITF
Det Internationale Tennisforbund (ITF) har meddelt, at Rusland og Belarus er blevet suspenderet på ubestemt tid som medlemmer af forbundet. Dette betyder, at de ikke kan deltage i holdturneringer, der arrangeres af ITF. Dog får russiske tennisspillere lov til at fortsætte med at spille i ATP og WTA’s individuelle tennisturneringer.

Russiske og belarussiske atleter kan stadig deltage i individuelle tennisturneringer

Den internationale udelukkelse af Rusland i forskellige sportsgrene er blevet mere udbredt efter anbefalingen fra Den Internationale Olympiske Komité (IOC) om at udelukke russiske og belarussiske atleter. I fodbold, ishockey og badminton har de internationale forbund allerede taget stilling og udelukket Rusland og Belarus fra turneringer på ubestemt tid.

Tennis-toppen har endnu ikke taget stilling

Indtil videre har ingen af de tre største tennisforbund, ITF, WTA (kvindernes professionelle tour) eller ATP (mændenes professionelle tour), taget stilling til en potentiel udelukkelse af russiske spillere. Dansk Tennis Forbund (DTF) mener dog, at dette ikke er godt nok, og har opfordret ITF til at udelukke russiske spillere og officials fra internationale konkurrencer. DTF ønsker også, at ITF skal presse WTA og ATP til at gøre det samme.

DTF kræver en hård linje mod russiske spillere

DTF-formand Henrik Pedersen og de nordiske lande har sendt en opfordring til ITF, hvor de kræver, at russiske spillere og officials udelukkes fra internationale konkurrencer. Henrik Pedersen siger, at de går efter den hårdeste linje, hvor alle atleter og officials skal udelukkes. ITF har mødtes med IOC og vil vende tilbage med en udmelding.

Spillere som Holger Rune og Clara Tauson rådes til at undgå russiske modstandere

DTF råder danske spillere som Holger Rune og Clara Tauson til at undgå at spille mod russiske modstandere. Henrik Pedersen påpeger dog, at der kan være gode årsager til at spille alligevel, da spillerne risikerer bøder og udelukkelse fra turneringer, hvis de udebliver fra kampe. Henrik Pedersen mener, at forbundene og turneringsarrangørerne skal tage ansvar for at udelukke russiske spillere, da det ellers kan skade sportsudøvernes karriere.

Tennisforbundene har ikke beføjelse til sanktioner

Selvom ITF står bag grand slam-turneringer og Davis Cup, er det primært WTA og ATP, der står for topniveauet inden for tennis. Peter Bastiansen, tenniskommentator på TV2, forklarer, at WTA og ATP er selvstændige virksomheder, hvor spillerne er de største aktionærer. Derfor har de ikke mulighed for at sanktionere russiske spillere i WTA- eller ATP-regi. Han tror derfor, at de russiske spillere får lov til at fortsætte på tennistouren.

Tenniseksperter er uenige om reaktionen fra WTA og ATP

Tennisekspert Michael Mortensen håber, at WTA og ATP vil reagere, hvis ITF kræver russiske spillere udelukket. Han mener, at spillerne har magt til at påvirke WTA og ATP til at lytte til deres synspunkter. Peter Bastiansen frygter dog, at det blot bliver et signal uden reelle sanktioner, da WTA og ATP er ejet af spillerforeninger.

Konklusion

Artiklen konkluderer, at ITF endnu ikke har taget stilling til en potentiel udelukkelse af russiske spillere. Dansk Tennis Forbund har opfordret ITF til at udelukke russiske spillere og officials fra internationale konkurrencer. Tenniseksperter er uenige om, hvorvidt WTA og ATP vil reagere på ITF’s krav.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *