Retro: De var de første supportere til Verdensmesterskabsholdet.
2 mins read

Retro: De var de første supportere til Verdensmesterskabsholdet.

H2-tag: DISC: En rejse tilbage til dansk ishockeys fortid

Har du nogensinde hørt om DISC? Måske ikke. DISC er en forkortelse for Dansk Ishockey Supporter-Club, som eksisterede i 1980’erne. Denne klub var Danmarks første supporterklub for ishockeylandsholdet, og jeg lærte dem at kende, da Danmark spillede i C-gruppen.

H2-tag: DISC’s rød/hvide helte og deres rejse

Trods nederlag holdt DISC’s supportere humøret højt. De var drevet af VM-oplevelsen og deres fascination af sporten. Klubben bestod af syv unge mænd fra Østerbro og omegn. Jeg har også været sammen med DISC til VM, hvor de eneste danske tilskuere var en trio fra DISC, Erling Steen Nielsen, Einar Madsen og Steen Larsen.

Erling var præsident for supporterne. Han husker deres første VM-rejse i 1982, hvor de kørte til Jaca i Spanien i et gammelt folkevognsrugbrød.

H2-tag: Erling Steen Nielsen: En livslang passion for ishockey

Erling Steen Nielsen så sin første landskamp i Pondus Cup i december 1970. En kamp i den daværende iskolde nationalarena, Gladsaxe Skøjtehal. Den tændte ham, og siden har ishockeyen været en vigtig del af hans liv, selv om han aldrig har haft et par skøjter på.

Efter Pondus-premieren købte han DIUs årbog og begyndte at læse alt, hvad han kunne opdrive af ishockey i medierne.

H2-tag: “We are red, we are white, we are Danish Dynamite”

Denne velkendte sætning blev faktisk skrevet af et af DISC’s medlemmer, Søren Bo Andersen. I 1983 udskrev B.T. en konkurrence om et nyt slogan til fodboldlandsholdets kampe. Søren Bo Andersen vandt med sit catchy slogan, som hurtigt blev kendt af alle og dukkede op alle vegne.

H2-tag: Konklusion

DISC og dens medlemmer har haft en stor indflydelse på dansk ishockey. Fra deres støtte til landsholdet i 80’erne til skabelsen af det berømte slogan “We are red, we are white, we are Danish Dynamite”, har de bidraget til sportens historie på mange måder.

H2-tag: Citat fra forfatteren

“DISC’s historie er en påmindelse om, at passion og dedikation kan have en stor indflydelse på sportens verden. Deres kærlighed til ishockey og deres støtte til landsholdet har haft en varig indvirkning på sporten i Danmark.” – Forfatterens navn

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *