Det danske ishockeylandshold opnår historisk kvalifikation til Olympiske Lege, meddeler Danmarks Idrætsforbund.
2 mins read

Det danske ishockeylandshold opnår historisk kvalifikation til Olympiske Lege, meddeler Danmarks Idrætsforbund.

Historisk OL-kvalifikation for det danske ishockeylandshold

For første gang nogensinde vil Danmark være repræsenteret ved de Olympiske Lege i ishockey. Det danske herrelandshold i ishockey sikrede sig en plads ved OL i Beijing, der løber af stablen fra den 4. til 20. februar 2022. Holdet vandt alle tre kampe i OL-kvalifikationspuljen, der blev afholdt i Norge, og besejrede modstandere fra Slovenien, Sydkorea og Norge.

En bemærkelsesværdig præstation

Hans Natorp, formand for DIF og Danmarks Olympiske Komité, roser det danske ishockeylandshold for deres præstation. “Det er en fuldstændig fænomenal præstation, som det mandlige danske ishockeylandshold har leveret med deres OL-kvalifikation i Norge. Det danske ishockeylandshold slår hårdt og langt over sin vægtklasse – hver gang – det er imponerende,” udtaler han.

OL-kvalifikationskampene

Det danske ishockeylandshold spillede tre OL-kvalifikationskampe på fire dage i Norge. Først blev det til sejr over Slovenien med 4-3, derefter en sejr over Sydkorea med cifrene 11-1, og til sidst en sejr over Norge med 2-0. Kun den samlede vinder af OL-kvalifikationspuljen vandt OL-billetterne, og det blev altså Danmark.

Ishockey ved OL

Ishockey blev introduceret som en olympisk sport i 1920 og har været en fast del af sportsprogrammet siden 1924. Det har taget omkring 100 år for et dansk ishockeylandshold at kvalificere sig til OL, hvilket understreger den store præstation.

Kvindelandsholdet har også en chance

Det kvindelige danske ishockeylandshold har også mulighed for at kvalificere sig til OL. Dette afgøres i Tyskland den 11.-14. november, hvor Danmark spiller en OL-kvalifikationspulje mod tre andre nationer.

Kommentar fra forfatteren

“Forfatterens kommentar: Denne historiske OL-kvalifikation er et stort øjeblik for dansk ishockey og en milepæl for sporten i Danmark. Det er et bevis på, at hårdt arbejde og dedikation kan føre til store resultater, selv for et lille land som Danmark.”

Konklusion fra forfatteren

“Forfatterens konklusion: Med denne OL-kvalifikation har det danske ishockeylandshold skrevet sig ind i historiebøgerne. Det er en præstation, der vil blive husket i mange år fremover, og som vil inspirere kommende generationer af danske ishockeyspillere.”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *