Dansk fodboldklub arrangerer indsamling for at forhindre russisk spiller i at blive indrulleret i krig
2 mins read

Dansk fodboldklub arrangerer indsamling for at forhindre russisk spiller i at blive indrulleret i krig

Omskrevet artikel:

Frederikshavn White Hawks viser stor taknemmelighed

Det kan være en udfordring at imponere en nordjyde, men i ishockeyklubben Frederikshavn White Hawks er der i disse dage stor taknemmelighed at spore. Dette skyldes dog ikke klubbens præstationer på isen, da holdet måtte tage på sommerferie efter et kvartfinalenederlag til Herning Blue Fox tidligere på måneden.

Indsamling for at holde russisk ishockeyspiller i Danmark

Taknemmeligheden skyldes i stedet opbakningen til en indsamling, som klubben startede for to dage siden. Formålet med indsamlingen er at sikre, at den russiske ishockeyspiller Aleksandr Bumagin kan blive i Danmark. Bumagin pådrog sig en skade i marts, og en skanning viste, at hans korsbånd var ødelagt. Med hans kontrakt udløbende efter denne sæson og en lang genoptræning forude, er hans fremtid som ishockeyspiller i Danmark i fare.

En mulig retur til Rusland

Hvis Bumagin ikke kan fortsætte sin karriere i Danmark, kan en retur til Rusland være den eneste mulighed. Dette ville dog indebære en risiko for, at han bliver sendt i krig i Ukraine – en situation, Frederikshavn White Hawks ikke ønsker for deres spiller. Klubbens økonomi tillader dog ikke oprettelsen af en ekstra stilling, og derfor har de iværksat indsamlingen for at sikre Bumagin og hans families ophold i Danmark.

Stor opbakning til indsamlingen

Indsamlingen har været i gang i to dage, og klubben har været positivt overrasket over den store opbakning. Donationerne kommer fra mange forskellige kanter, ikke kun fra ishockeyfans, men også fra folk uden særlig interesse for sporten.

Kommentar fra forfatteren af webstedet

“Det er rørende at se den store opbakning til indsamlingen. Det viser den danske mentalitet og det gode hjerte, vi har. Vi er utrolig taknemmelige,” siger Peter Conradsen, formand for Frederikshavn White Hawks.

Konklusion fra forfatteren af webstedet

Indsamlingen har ingen fastsat målsætning, men enhver donation, der kan bidrage til at holde familien Bumagin i Danmark, er velkommen. “Vi vil være taknemmelige for 150.000 kroner, og så er vi indstillet på at spæde det sidste til, så familien kan blive i Danmark,” siger Peter Conradsen. Bumagin har været en del af klubben siden 2019 og har spillet mere end 150 kampe for holdet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *