Rekord for produktion af grøn energi blev sat på en vindblæst torsdag.
2 mins read

Rekord for produktion af grøn energi blev sat på en vindblæst torsdag.

Rekordhøj Produktion af Grøn Energi i Danmark

Ifølge Kristian Rune Poulsen, chefkonsulent i Green Power Denmark, har Danmark sat en ny rekord for produktion af grøn energi.

Detaljer om Rekorden

Danmark har produceret en imponerende mængde på 145.479 megawatt-timer grøn energi. Af denne mængde stammer 144.630 megawatt-timer fra vindmøller placeret rundt om i landet, mens resten er genereret af solceller.

“På en dag som i går, svarer produktionen af grøn energi til omkring 20 procent mere end elforbruget i løbet af dagen,” udtaler Poulsen.

Eksport af Overskudsenergi

Den overskydende strøm, der ikke kan forbruges i Danmark, eksporteres til nabolandene. I går blev overskudsenergien sendt til Norge og Tyskland, men også Sverige og Holland kan være modtagere på andre dage.

Årsagen til Rekorden

Årsagen til at rekorden blev sat på en efterårsdag i slutningen af november, skyldes det kraftige blæsevejr. “Det blæste fra midnat til midnat på et rigtig højt niveau hele dagen. Det skete på en hverdag, hvor forbruget er højere end i weekenden, så vi havde brug for al strømmen i Danmark, men også i vores nabolande,” forklarer Poulsen.

Citat fra Forfatteren

“Denne rekord viser Danmarks stærke engagement i grøn energi og vores evne til at udnytte vind- og solenergi effektivt. Det er et stort skridt i retning af en mere bæredygtig fremtid,” udtaler forfatteren af webstedet.

Konklusion fra Forfatteren

Forfatteren af webstedet konkluderer: “Denne rekord er et klart bevis på, at Danmark er på rette vej mod at blive en grøn supermagt. Det er opmuntrende at se, hvordan vi kan udnytte vores naturressourcer til at producere en betydelig mængde grøn energi, der ikke kun dækker vores eget behov, men også kan eksporteres til vores nabolande.”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *