Overmars udelukket fra al fodboldaktivitet på grund af krænkelsessag.
2 mins read

Overmars udelukket fra al fodboldaktivitet på grund af krænkelsessag.

Marc Overmars udelukket fra hollandsk fodbold på grund af krænkelsessag

Marc Overmars, tidligere sportsdirektør for fodboldklubben Ajax, er blevet idømt en karantæne fra hollandsk fodbold på grund af en krænkelsessag. Dette er afgjort af Den Hollandske Sportsdomstol (ISR), som har udelukket den tidligere hollandske landsholdsspiller fra alt relateret til hollandsk fodbold, rapporterer mediet De Telegraf.

Toårig karantæne for Overmars

Overmars har fået en toårig karantæne, hvoraf det sidste år er betinget. Disciplinærudvalget har i deres vurdering af straffen taget hensyn til sagens omfattende omtale og den skade, det har påført Overmars. I februar 2022 trådte Overmars tilbage som sportsdirektør i Ajax efter at have sendt upassende beskeder til flere af klubbens kvindelige ansatte.

Over 300 sider af upassende beskeder

Dommen er faldet på baggrund af over 300 sider af beskeder, hvoraf mange var af seksuel karakter. Overmars havde været sportsdirektør i Ajax siden 2012. Ved sin afsked undskyldte han og erkendte, at hans handlinger var uacceptable. Han bad også om fred for sin familie og sig selv.

Overmars’ karriere efter Ajax

Efter at have forladt Ajax, blev Overmars ansat som teknisk direktør i belgiske Royal Antwerp, en stilling han stadig har, og som ikke vil blive påvirket af hans karantæne i hollandsk fodbold. Før han blev sportsdirektør, havde Overmars en succesfuld fodboldkarriere, hvor han vandt tre hollandske mesterskaber og Champions League i 1995 med Ajax. Han har også spillet for klubber som Arsenal og FC Barcelona og har spillet 86 kampe for det hollandske landshold.

Citat fra forfatteren

“Denne sag understreger vigtigheden af professionel adfærd i sportens verden. Det er en påmindelse om, at uanset ens status eller tidligere præstationer, er ingen undtaget fra at skulle opføre sig ordentligt og respektfuldt.”

Konklusion fra forfatteren

“Overmars’ karantæne er et stærkt signal om, at krænkelser ikke tolereres i fodboldverdenen. Selvom han fortsætter sin karriere i Belgien, vil denne sag sandsynligvis have en varig indflydelse på hans omdømme og karriere.”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *