Midttrafik oplever stor efterspørgsel på ekstra busser til fodboldkampe og koncerter.
4 mins read

Midttrafik oplever stor efterspørgsel på ekstra busser til fodboldkampe og koncerter.

Ekstrabusser til store arrangementer i Aarhus er en succes

Sidste år oplevede mange fodbold- og musikfans fordelene ved at tage buslinje 18 til Kongelunden. Store events kan ofte medføre lange bilkøer og parkeringskaos, men med busserne kan man undgå disse udfordringer og nyde et par fadøl uden bekymring for promillegrænsen på hjemturen.

Ekstrabusser til AGF-kampe og Fed Fredag-koncerter

I 2023 blev der gennemført et pilotprojekt med ekstrabusser til AGF-kampe og Fed Fredag-koncerter. Dette viste sig at være så succesfuldt, at Midttrafik i år indsætter ekstrabusser til alle AGF-kampe, alle Fed Fredag-koncerter og som noget nyt også Fed Lørdag-koncerter og NorthSide i Eskelunden. Pilotprojektet og kørslen i 2024 er begge gennemført på bestilling af Aarhus Kommune for at undersøge om ekstra busafgange kan motivere fodbold- og koncertpublikum til i højere grad at bruge kollektiv trafik til byens arrangementer.

Win-win-situation med kollektiv trafik

Kim Josefsen, kontraktholder for kollektiv trafik i Teknik og Miljø, udtaler: “Vi er glade for at se, at vores initiativ med arrangementskørsel har været en stor succes og er blevet vel modtaget af en stor del af arrangementets publikum. Forsøget har vist sig at være et effektivt redskab til at øge kapaciteten i den kollektive trafik og samtidig afhjælpe de udfordringer, der er forbundet med bilisme i området.”

Ekstrabusser til alle AGF’s hjemmekampe og Fed Fredag og Lørdag-koncerter

Henrik Juul Vestergaard, planchef hos Midttrafik, glæder sig over, at kunderne kan springe på ekstrabusser til alle AGF’s hjemmekampe, alle Fed Fredag og Lørdag-koncerter i 2024, samt NorthSide. Han fortæller: ” Vi oplever, at kunderne i højere grad vælger kollektiv trafik som transport til store arrangementer. Det gælder også arrangementer som Grøn Koncert og Smukfest. Med de faste ekstrabusser til arrangementer i Kongelunden og Eskelunden håber vi, at endnu flere får øjnene op for, at kollektiv trafik er et godt alternativ til bilen. Det gavner både byen, trafiksituationen og klimaet, når flere rejser sammen”.

Næste gang ekstrabusser sættes ind

Næste gang at ekstrabusserne sættes ind er i forbindelse med AGF’s kamp mod Hvidovre den 17. marts. Ekstrabusserne kører cirka hvert 10. minut fra Klostertorvet fra tre timer til cirka en halv time før kampstart. Og i modsatte retning efter kampen er fløjtet af og halvanden time frem. Her stopper ekstrabusserne ved Park Allé.

Ekstrabusser til Fed Fredag og Lørdag-koncerter og NorthSide

Når rækken af Fed Fredag og Lørdag-koncerter starter 12. april, bliver der første gang indsat ekstrabusser mod Tivoli Friheden i år. Ekstrabusserne kører også mod NorthSide i Eskelunden fra 6.- 8. juni.

Kommentar fra forfatteren af webstedet

“Denne artikel understreger vigtigheden af kollektiv trafik som et effektivt og bæredygtigt alternativ til bilisme, især i forbindelse med store arrangementer. Det er opmuntrende at se, at initiativer som disse bliver vel modtaget af publikum, og at de bidrager til en mere behagelig transportoplevelse, samtidig med at de reducerer trængsel og parkeringsproblemer.”

Konklusion fra forfatteren af webstedet

“Det er tydeligt, at ekstrabusser til store arrangementer i Aarhus har været en succes. Dette viser, at kollektiv trafik kan være et attraktivt valg for mange mennesker, når de skal til og fra store events. Det er et positivt skridt i retning af at gøre kollektiv trafik til det foretrukne valg ved store begivenheder.”

For mere information om ekstrabusser og billige dagsbilletter, besøg midttrafik.dk/.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *