Lodtrækningen til EM er afsluttet: Danmark skal spille mod England, Slovenien og Serbien.
2 mins read

Lodtrækningen til EM er afsluttet: Danmark skal spille mod England, Slovenien og Serbien.

Forberedelserne til EM i fodbold begynder

Det danske herrelandshold i fodbold er klar til at starte forberedelserne til sommerens EM i Tyskland. Efter en lodtrækning lørdag aften blev det afgjort, at Danmark skal møde England, Slovenien og Serbien i gruppespillet.

Danmark i gruppe C ved EM

Danmark er placeret i gruppe C, hvilket betyder, at landsholdets kampe vil blive afholdt i Stuttgart, Frankfurt og München. Gruppe C består af følgende hold:

– Slovenien
– Danmark
– Serbien
– England

Danmarks første EM-kamp er mod Slovenien den 16. juni i Stuttgart. Herefter venter England den 20. juni i Frankfurt, og den sidste gruppekamp mod Serbien spilles den 25. juni i München.

EM-revanche mod England

Landstræner Kasper Hjulmand og resten af holdet kan se frem til en revanche mod England, som slog Danmark ud af semifinalen ved mesterskaberne i 2021. Fra det tredje seedningslag trak Danmark Slovenien, som de tidligere har slået med 2-1 i EM-kvalifikationen. Serbien fra det fjerde seedningslag er også en del af gruppe C.

Avancement til ottendedelsfinalerne

De to bedste hold fra hver af de seks indledende grupper er garanteret en plads i ottendedelsfinalerne. Derudover vil de fire bedste treere også avancere til knockoutfasen.

Andre dynamitgrupper ved EM

Danmark undgik at lande i en såkaldt “skrækgruppe”, da nogle af de stærke hold fra seedningslag tre og fire blev placeret i andre grupper. For eksempel skal Italien, fra tredje lag, forsvare sin EM-titel mod Spanien, Kroatien og Albanien. Verdensranglistens andenplads fra Frankrig skal møde Holland og Østrig samt et endnu ukendt land, der kvalificerer sig gennem et playoff-system til marts.

Slutrunden i Tyskland

Slutrunden i Tyskland begynder den 14. juni og varer en måned. Åbningskampen finder sted i München, mens finalen den 14. juli vil blive afholdt i Berlin.

Citat fra forfatteren

“Forberedelserne til EM er i fuld gang, og vi ser frem til nogle spændende kampe. Det er en stor udfordring, men vi er klar til at tage kampen op,” siger Kasper Hjulmand, landstræner for det danske herrelandshold.

Konklusion fra forfatteren

Med lodtrækningen på plads kan det danske herrelandshold nu begynde de seriøse forberedelser til sommerens EM i Tyskland. Det bliver spændende at se, hvordan holdet vil præstere mod England, Slovenien og Serbien i gruppe C.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *