Historisk stor tv-aftale indgået for engelsk fodbold
2 mins read

Historisk stor tv-aftale indgået for engelsk fodbold

Premier League indgår historisk stor tv-aftale

Englands bedste fodboldrække, Premier League, har indgået en historisk stor tv-aftale for det hjemlige marked. Det blev offentliggjort på ligaens hjemmeside mandag.

Detaljer om den nye aftale

Aftalen er indgået med de nuværende tv-partnere Sky Sports, TNT Sports og BBC. Den nye aftale løber over fire sæsoner fra 2025/26 til 2028/29. De tre tv-stationer betaler tilsammen 6,7 milliarder pund, svarende til 58,2 milliarder kroner, for retten til at vise engelsk fodbold i den nævnte periode. Dette repræsenterer en stigning på fire procent i forhold til den seneste tv-aftale.

En rekordbrydende aftale

Aftalen er den største tv-rettighedsaftale nogensinde indgået i Storbritannien. Richard Masters, direktør for Premier League, udtaler: “Resultatet af denne proces understreger Premier Leagues styrke. Det vidner om, at vores klubber, spillere og trænere fortsat leverer den mest konkurrencedygtige fodbold i verden på fyldte stadioner med tilskuere, der skaber en uovertruffen atmosfære hver uge.”

Fordeling af kampe

Sky Sports har sikret sig retten til at transmittere fra minimum 215 kampe per sæson, hvilket er den største andel af kampene. TNT Sports har erhvervet sig en mindre bid på 52 kampe per sæson, mens BBC har købt retten til at vise højdepunkter fra samtlige 380 kampe per sæson, herunder i det populære program “Match of the Day”.

Kommentar fra forfatteren

“Denne aftale er et klart bevis på Premier Leagues fortsatte dominans og popularitet. Det er ikke kun godt for ligaen, men også for fans og tv-seere, der kan se frem til endnu mere kvalitetsfodbold i de kommende år,” udtaler forfatteren af artiklen.

Konklusion

Denne rekordbrydende tv-aftale markerer en ny æra for Premier League og engelsk fodbold generelt. Det er et klart tegn på sportens fortsatte vækst og popularitet, både i Storbritannien og globalt. Med denne aftale kan fans se frem til flere år med spændende og konkurrencedygtig fodbold.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *