Et rekordstort antal deltagere fra Centraleuropa og Balkan deltager i fodbold EM.
2 mins read

Et rekordstort antal deltagere fra Centraleuropa og Balkan deltager i fodbold EM.

Et rekordstort antal deltagere fra Centraleuropa og Balkan deltager i fodbold EM.

Øst- og Centraleuropæiske lande klar til EM i fodbold 2024

Hele seks Balkan-lande og to lande fra Centraleuropa har sikret sig direkte kvalifikation til det kommende EM i fodbold, som afholdes i Tyskland næste sommer. Kroatien har for syvende gang siden landets uafhængighed i 1991 sikret sig en plads i turneringen. Dette blev en realitet efter en smal 1-0 sejr over Armenien i den sidste kvalifikationskamp.

Slovenien, Serbien, Albanien, Tyrkiet og Rumænien også kvalificeret

Udover Kroatien, har Slovenien, Serbien, Albanien, Tyrkiet og Rumænien også sikret sig en plads ved EM. Slovenien kvalificerede sig for første gang i 24 år efter en 1-0 sejr over Kazakhstan. Serbien sikrede sig en plads efter en uafgjort kamp mod Bulgarien, mens Albanien kvalificerede sig for anden gang, med den første gang værende i Frankrig i 2016. Tyrkiet har tidligere deltaget i EM fem gange, og Rumænien sikrede deres deltagelse med en 1-0 sejr over Schweiz.

Tjekkiet og Ungarn repræsenterer Centraleuropa

Blandt de centraleuropæiske lande har Tjekkiet og Ungarn sikret sig direkte deltagelse. Trods dette har Tjekkiets træner gennem de sidste fem år, Jaroslav Silhavy, valgt at trække sig fra sin position. Ungarn vandt deres sidste kamp 3-1 over Montenegro og gik ubesejret gennem gruppespillet, til stor glæde for landets fodboldelskende premierminister, Víktor Orbán.

Skuffende præstation fra Skandinavien

Skandinavien har ikke klaret sig særligt godt i kvalifikationen. Selvom Danmark er kvalificeret, skal hverken Norge eller Sverige ud i play-off kampe. Sverige tabte deres sidste kamp mod Aserbajdsjan, som er nummer 120 på verdensranglisten.

Citat fra artiklens forfatter

“Måske Sverige skulle have holdt den aldrende Ibrahimovic på holdet!” – Søren.Riishøj

Konklusion

Øst- og Centraleuropa har klaret sig stærkt i kvalifikationen til EM i fodbold 2024, med otte lande der har sikret sig direkte deltagelse. Skandinavien har derimod skuffet, med kun Danmark der har kvalificeret sig direkte.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *