Bo Henriksen opnår sin første sejr som træner, mens en anden dansk spiller modtager rødt kort for en hård tackling.
2 mins read

Bo Henriksen opnår sin første sejr som træner, mens en anden dansk spiller modtager rødt kort for en hård tackling.

Bo Henriksen debuterer med sejr i Bundesligaen

Den danske træner Bo Henriksen har haft en succesfuld start på sin karriere i Tyskland, hvor han lørdag debuterede som cheftræner for bundesligaklubben Mainz. Henriksen ledte sit hold til en 1-0 sejr over Augsburg, hvilket markerer en perfekt start på hans tid ved roret for Mainz.

Et hold i krise

Henriksen overtog tirsdag ledelsen af et hold, der har været i en dyb sportslig krise. Før Henriksens ankomst havde Mainz ikke vundet en bundesligakamp siden 11. november, og holdet havde 11 gange i træk forladt banen uden en sejr. De tre point, som Henriksen og Mainz sikrede sig mod Augsburg, var derfor yderst velkomne.

Danske trænere i Bundesligaen

Interessant nok er Augsburgs træner også en dansker, nemlig Jess Thorup. De to trænere kender hinanden godt fra deres tid sammen på OB i 1990’erne. De blev de første to danske cheftrænere til at stå over for hinanden i den tyske Bundesliga.

Matchvinderen

Sejren blev sikret kort før pausen, da Nadiem Amiri tog et frispark i venstre side og sendte bolden ind mod det lille felt. Her brugte den 22-årige hollænder Sepp van den Berg hovedet og scorede kampens eneste mål.

Fanprotester og rødt kort

Kampen blev også præget af fanprotester, der har ramt næsten alle tyske stadioner de seneste uger. Protesterne er et modsvar til en aftale, der tillader private investorer at købe sig til en andel af tv- og medierettighederne. Desuden blev Augsburg-spilleren Mads Valentin Pedersen sendt tidligt i bad efter en hård tackling på Leandro Barreiro.

Stillingen i Bundesligaen

Til trods for sejren ligger Mainz stadig til nedrykning fra den bedste tyske fodboldrække med 15 point efter 22 kampe. Augsburg ligger på en 13. plads med 23 point.

Citat fra forfatteren

“Bo Henriksen har haft en imponerende start på sin karriere i Tyskland. Han har formået at vende skuden for et hold i krise og har allerede markeret sig som en træner, der kan levere resultater under pres.”

Konklusion

Bo Henriksens succesfulde start som cheftræner for Mainz viser hans evne til at håndtere pressede situationer og levere resultater. Med fortsat hårdt arbejde og dedikation kan han måske endda redde Mainz fra nedrykning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *