En analyse af den interne uro i dansk idræt: Er padel, en stigende populær sportsgren, ved at erstatte tennis?
3 mins read

En analyse af den interne uro i dansk idræt: Er padel, en stigende populær sportsgren, ved at erstatte tennis?

Padel skaber utilfredshed og magtkampe i dansk idræt

Padel er blevet en af de hurtigst voksende sportsgrene i Danmark de seneste år. Men den store succes har også ført til uenigheder og konflikter i dansk idræt. Danmarks Idrætsforbund (DIF) er blevet beskyldt for at forsøge at aflive padelsporten ved at afvise Dansk Padel Forbund og overdrage ansvaret til Dansk Tennis Forbund (DTF). Kritikken lyder på, at DTF kun er interesseret i padel for at få flere medlemmer og ikke for at udvikle sporten. Flere danske tennisklubber er også bekymrede over DTF’s fokus på padel, da de mener, at det går ud over udviklingen af tennis.

En af klubberne, Tåsinge Tennis og Padel Klub, har endda meldt sig ud af DTF, da padel er blevet den dominerende sport i klubben. Formanden for klubben påpeger, at kun 5% af medlemmerne ejer en tennisketsjer. Andre tennisklubber, som Aalborg Tennisklub og Fyens Tennis Union, mener også, at DTF bør fokusere mere på tennis og bruge ressourcerne på at fastholde og rekruttere tennisspillere.

Formanden for Dansk Tennis Forbund afviser dog, at padel vil opsluge tennissporten. Han påpeger, at der er klubber, hvor både padel- og tennisspillere tiltrækkes. DTF har engageret sig mere og mere i padel de seneste år og har endda optaget rene padelklubber som medlemmer. Dette har ført til kritik fra tennisklubber, der mener, at padel og tennis bør have separate forbund, da padel er en sport i sin egen ret.

Der er også uenighed om DTF’s beslutning om at engagere sig i padel uden at inddrage medlemmerne på en generalforsamling. Nogle klubber har efterlyst en skriftlig redegørelse fra DTF om, hvorfor og hvordan padel skal være en del af dansk tennis, men dette er endnu ikke blevet leveret.

Konklusion:

Padel er en sport i rivende udvikling i Danmark, men dens succes har ført til uenigheder og konflikter i dansk idræt. DIF er blevet beskyldt for at forsøge at aflive padelsporten ved at overdrage ansvaret til DTF. Flere tennisklubber er bekymrede over DTF’s fokus på padel og mener, at det går ud over udviklingen af tennis. Der er også uenighed om DTF’s beslutning om at engagere sig i padel uden inddragelse af medlemmerne. Det er vigtigt at finde en løsning, der sikrer både padel og tennis mulighed for at udvikle sig separat og trives i dansk idræt.

“Kan padel og tennis splejses? Danmarks Idrætsforbund beskyldes for at maltraktere og aflive nye sportsgrene.” – Titel fra forfatteren af webstedet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *