DIF har nomineret 15 atleter til prisen for Årets Sportsnavn 2023
3 mins read

DIF har nomineret 15 atleter til prisen for Årets Sportsnavn 2023

Danske sportspræstationer i 2023: De sidste fem nominerede til Årets Sportsnavn er offentliggjort

I en fælles pressemeddelelse fra Team Danmark og DIF, er det blevet annonceret, at der har været mange bemærkelsesværdige danske sportspræstationer i 2023. Uanset om du er fan af vandsport, ketsjersport, cykling eller noget helt fjerde, har der været noget at juble over. Det stærke felt af kandidater, som nu er offentliggjort, inkluderer verdensmestre, en Tour de France-vinder, World Cup-vindere, europamestre og mange flere.

Årets Sportsnavn 2023: De sidste fem nominerede

De første 10 nominerede til Årets Sportsnavn blev offentliggjort over de seneste uger. Nu er de sidste fem nominerede blevet annonceret, hvilket bringer det samlede antal op på 15.

Hans Natorp, formand for DIF og medlem af dommerkomitéen til prisen, udtaler: “Sport er følelser. Vi husker de store sejre og de store nederlag. Enten jubler vi med de danske atleter eller kniber en tåre. Sådan har 2023 også været, hvor især de 15 nominerede til Årets Sportsnavn har fået os til at juble.”

Lars Krarup, formand for Team Danmark, bemærker, at de fem nominerede har klaret sig fremragende i sportsgrene med et meget højt internationalt niveau.

De sidste fem nominerede til Årets Sportsnavn 2023

De sidste fem nominerede til Årets Sportsnavn 2023 er:

– Anders Skaarup og Kim Astrup, badminton
– Anne-Marie Rindom, sejlsport
– Nicolai Højgaard, golf
– Mads Pedersen, landevejscykling
– Holger Rune, tennis

Disse fem navne fuldender listen over de 15 nominerede til Danmarks største sportspris.

Om ‘Årets Sportsnavn’

Prisen som Årets Sportsnavn er blevet uddelt siden 1991. I 2023 uddeles den i et partnerskab mellem DIF, Team Danmark og den olympiske partner Salling Group. Årets Sportsnavn 2023 kåres ved den store sportsgalla Sport 2023 i Herning lørdag den 6. januar 2024.

Udvælgelseskriterier for Årets Sportsnavn

Udvælgelsen af Årets Sportsnavn sker ud fra en helhedsvurdering af flere kriterier, herunder global konkurrence, konkurrencen og medaljens karat, kontinuitet og forløb samt folkelighed.

Dommerkomitéen for Årets Sportsnavn 2023

Dommerkomitéen for Årets Sportsnavn 2023 inkluderer blandt andre H.K.H. Kronprins Frederik, kulturminister Jakob Engel-Schmidt og DIF’s bestyrelsesformand, Hans Natorp.

Tidligere vindere af Årets Sportsnavn

Listen over tidligere vindere af Årets Sportsnavn inkluderer prominente navne som Bjarne Riis, Camilla Martin, Caroline Wozniacki og Jonas Vingegaard.

Kommentarer fra forfatteren

“For yderligere kommentarer, kontakt Hans Natorp, formand i DIF, eller Lars Krarup, formand for Team Danmark,” siger forfatteren af webstedet.

Konklusion

“Det er en ære at præsentere de sidste fem nominerede til Årets Sportsnavn 2023. Disse atleter har alle leveret bemærkelsesværdige præstationer i deres respektive sportsgrene, og vi ser frem til at fejre dem ved den kommende sportsgalla,” konkluderer forfatteren af webstedet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *