Dansk sikkerhedsregel har været overset i årevis efter tragisk dødsfald og sikkerhedsdebat
2 mins read

Dansk sikkerhedsregel har været overset i årevis efter tragisk dødsfald og sikkerhedsdebat

Omskrevet artikel:

Ishockeyspillers død udløser debat om sikkerhed i sporten

Efter en tragisk hændelse i den engelske ishockeyliga, hvor en spiller mistede livet efter at være blevet ramt på halsen af en modstanders skøjte, er diskussionen om sikkerhed i sporten blusset op. Spørgsmålet om obligatorisk brug af halsbeskyttere er nu på dagsordenen.

Flere spillere, som DR Sporten har talt med, mener, at det bør være et krav at bære halsbeskytter. Men Claus Fonnesbech, administrationschef hos Danmarks Ishockey Union, har udtrykt usikkerhed om, hvorvidt et sådant krav er den rette løsning.

Halsbeskyttere allerede påkrævet ifølge reglerne

DR Sporten har dog opdaget, at ligaens reglement allerede foreskriver brug af halsbeskyttere for alle spillere på isen. Dette var en regel, som Claus Fonnesbech indrømmede, at han ikke var klar over, indtil DR Sporten gjorde ham opmærksom på det.

“Halsbeskyttelsesreglen har været i vores turneringsbestemmelser i noget tid, og den har så været gået lidt i dvale både hos klubber og hos os i Danmarks Ishockey Union,” sagde Fonnesbech. Han tilføjede, at han er glad for, at reglen findes, da det gør det lettere for ham at kræve, at spillerne bærer halsbeskyttere.

Internationale anbefalinger for halsbeskyttelse

Fonnesbech er usikker på, hvor længe reglen har været en del af sportens love i Danmark. Men reglen findes i bestemmelserne fra 2019, 2016 og 2012. I Sverige har halsbeskyttelse været et krav siden 1996, efter en spiller mistede livet i en lignende ulykke.

Fonnesbech forklarer, at der i øjeblikket er leveringsproblemer med halsbeskyttere på grund af øget efterspørgsel efter den tragiske ulykke i England. Men unionen ønsker, at reglen skal følges, når det igen er muligt at skaffe udstyr til alle.

Konklusion

Danmarks Ishockey Union kan ikke alene gennemføre et krav om halsbeskyttere. Dette skal ske i samarbejde med klubberne, selvom det allerede står i reglerne. Fonnesbech understreger dog, at han “klart anbefaler”, at spillere allerede nu begynder at bruge halsbeskyttere.

Citat fra forfatteren

“Det står også i den internationale regelbog, at man stærkt anbefaler at spille med halsbeskytter. Så selvfølgelig vil vi anbefale, at man beskytter sig så godt, man kan,” siger Claus Fonnesbech, administrationschef hos Danmarks Ishockey Union.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *