Danmarks Idrætsforbund har udtaget 25 mandlige ishockeyspillere til vinter-OL.
2 mins read

Danmarks Idrætsforbund har udtaget 25 mandlige ishockeyspillere til vinter-OL.

Historisk OL-kvalifikation for dansk ishockey

I august 2021 skrev det danske mandlige ishockeylandshold historie ved at kvalificere sig til OL for første gang nogensinde. De besejrede Norge 2-0 i en direkte kamp om OL-billetter. Senere fulgte det kvindelige danske ishockeylandshold i deres fodspor. Nu skal 25 danske mænd og 23 kvinder repræsentere Danmark i den olympiske ishockeyturnering, når den olympiske ild tændes i Beijing den 4. februar.

Udtagelse af det danske herrelandshold

Herrelandstræner Heinz Ehlers har nu offentliggjort navnene på de 25 mandlige ishockeyspillere, der skal forsvare de danske farver mod Tjekkiet, Schweiz og de russiske atleter. Blandt de udvalgte er kaptajnen Peter Regin, som udtaler, at det betyder meget for ham at skulle til OL. Han ser frem til at repræsentere Danmark på trods af, at holdet er underdogs i deres pulje.

Kaptajnens forventninger til OL

Peter Regin er usikker på, hvad han kan forvente sportsligt, efter OL-turneringen er blevet amputeret med afbuddene fra alle NHL-spillerne. Han understreger dog, at det danske hold ikke tager til Beijing for at være turister. De vil skabe et resultat. Holdet møder Tjekkiet den 9. februar, de russiske atleter den 11. februar og Schweiz den 12. februar.

Det danske ishockeylandshold i verdenseliten

Det mandlige danske ishockeylandshold har gennem mange år præsteret flot både individuelt og som hold til VM. Nu gælder det for første gang vinter-OL. Mikkel Sansone Øhrgaard, DIF’s chef de mission for det danske OL-hold i Beijing, udtaler, at holdet har vist, at de hører til i verdenseliten, og derfor var deres OL-kvalifikation fortjent.

Konklusion

Det er en historisk begivenhed for dansk ishockey at deltage i vinter-OL for første gang. Både det mandlige og kvindelige landshold vil repræsentere Danmark i Beijing fra den 4. februar til den 20. februar 2022. Trods udfordringer med afbuddene fra NHL-spillerne, er holdene klar til at kæmpe for Danmarks ære på isen.

Citat fra forfatteren

“Dansk ishockey har taget et stort skridt fremad med denne historiske OL-kvalifikation. Det er et bevis på, at det hårde arbejde og dedikation fra spillere, trænere og ledere har båret frugt. Vi ser frem til at følge holdenes præstationer i Beijing,” siger forfatteren af artiklen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *