Danmark taber til USA og mister chancen for kvartfinaleplads.
3 mins read

Danmark lider nederlag til USA i VM i ishockey

Danmark gav en solid indsats i det meste af kampen, men måtte lørdag se sig slået med 3-0 af USA ved VM i ishockey. Alle målene blev scoret i anden halvdel af tredje periode.

Kvartfinaledrømme i fare

Dette nederlag sætter de danske kvartfinaledrømme under pres. Heinz Ehlers’ hold er nu nødt til at overraske i de to resterende kampe for at holde håbet i live.

Danmark havde flere gode muligheder for at tage føringen i lørdagens kamp, især i starten af tredje periode, hvor USA fik tre udvisninger. Men disse chancer blev ikke omsat til mål. USA benyttede derimod en mulighed midt i perioden og så sig ikke tilbage.

Kommende udfordringer

Danmark står over for Sverige på mandag og møder de regerende OL- og VM-guldvindere fra Finland på tirsdag. For at avancere skal Danmark sandsynligvis vinde begge kampe.

I modsætning hertil er USA fortsat ubesejret og topper Danmarks gruppe A med maksimale 15 point efter fem kampe.

Stærk præstation trods nederlag

Danmark leverede en god første periode, hvor de formåede at holde USA fra at score trods to danske udvisninger. Frederik Dichow, Danmarks førstemålmand, fandt formen igen efter en skuffende kamp mod Tyskland.

Men Dichow blev ramt af en amerikansk spiller i slutningen af første periode og måtte udgå fra kampen. George Sørensen fra Aalborg Pirates tog over i det danske mål i anden periode.

Ubeslutsomhed fører til nederlag

Til trods for flere store redninger fra Sørensen i anden periode, og gode chancer for Danmark, var kampen stadig målløs inden tredje og sidste periode.

Med to amerikanske udvisninger kort efter hinanden havde Danmark en stor mulighed for at tage føringen i 5-mod-3. Men USA’s forsvar lukkede ned for Danmark og holdt stand, selv da Danmark pressede på i et nyt powerplay.

Afgørende øjeblikke

Efter flere danske chancer blev Morten Poulsen sendt i udvisningsboksen, hvilket førte til utilfredshed hos landstræner Heinz Ehlers. USA udnyttede det danske undertal, og Cutter Gauthier scorede det første mål.

Med fire minutter tilbage af kampen fordoblede Alex Tuch den amerikanske føring til 2-0. I det sidste minut scorede amerikanerne i tomt mål til 3-0.

Citat fra forfatteren

“Selvom resultatet ikke gik Danmarks vej, viste holdet en imponerende indsats mod et stærkt amerikansk hold. De kommende kampe vil være afgørende for Danmarks videre færd i turneringen,” udtaler forfatteren af artiklen.

Konklusion

Til trods for nederlaget har det danske hold vist stærke præstationer og vil fortsat kæmpe for en plads i kvartfinalerne. De kommende kampe mod Sverige og Finland vil være afgørende.