Holger Rune skal spille mod Djokovic i sæsonfinalen: Information om lodtrækningen kan ses her.
2 mins read

Holger Rune skal spille mod Djokovic i sæsonfinalen: Information om lodtrækningen kan ses her.

Artikel:

Historisk præstation: Holger Rune klar til ATP-tourens sæsonfinale

Holger Rune har som den første danske herresinglespiller nogensinde kvalificeret sig til sæsonfinalen på ATP-touren. Han har nu fået afsløret, hvem han skal konkurrere mod.

Turneringsstrukturen og konkurrenterne

I sæsonfinalen i Torino er otte tennisstjerner kvalificeret, og de bliver inddelt i to grupper med fire spillere i hver. De to bedste fra hver gruppe går videre til semifinalerne. Kvalifikationen er baseret på spillernes resultater i løbet af året.

Efter torsdagens lodtrækning er det blevet offentliggjort, at Holger Rune skal konkurrere mod Novak Djokovic, Jannik Sinner og Stefanos Tsitsipas i sin gruppe.

Gruppeinddeling og seeding

Grupperne er inddelt således, at den første- og andenseedede spiller, Novak Djokovic og Carlos Alcaraz, ender i hver sin gruppe. Den tredje- og fjerdeseedede bliver også skilt ad og så fremdeles. Holger Rune er ottendeseedet ved sæsonfinalen.

Reserver og præmier

Skulle en af de otte spillere blive skadet, vil polske Hubert Hurkacz træde til som førstereserve. ATP Finals er den mest indbringende turnering på herrernes tennistour. Hvis Holger Rune vinder sine tre gruppekampe samt semifinale og finale, vil han kunne indkassere omkring 33 millioner kroner i præmiepenge.

Verdensranglisten og point

Hvis Holger Rune går ubesejret igennem sæsonfinalen, vil han samtidig hente 1500 point til verdensranglisten, hvor han i skrivende stund ligger nummer 10. Ved sæsonfinalen får man kun point til ranglisten ved at vinde kampe, ikke for at være kvalificeret, som man ser i andre ATP-turneringer.

Danske repræsentanter ved sæsonfinalerne

Tidligere har Frederik Løchte Nielsen og Caroline Wozniacki repræsenteret Danmark ved sæsonfinalerne i henholdsvis herredouble og damesingle. Herrernes sæsonfinale indledes på søndag og løber til søndag den 19. november.

Citat fra forfatteren

“Det er en historisk præstation af Holger Rune, som viser hans enorme potentiale på tennisbanen. Vi ser frem til at følge hans præstationer i sæsonfinalen.”

Konklusion fra forfatteren

“Holger Runes kvalifikation til ATP Finals markerer et vigtigt skridt i hans karriere og for dansk tennis generelt. Det bliver spændende at se, hvordan han vil klare sig mod nogle af verdens bedste spillere.”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *