Danmarks fem mest lovende tennis-talenter, der tegner en lys fremtid
2 mins read

Danmarks fem mest lovende tennis-talenter, der tegner en lys fremtid

Danske tennis-talenter på vej mod international succes

Danske tennis-talenter er på vej mod international anerkendelse, ifølge sportschefen i Dans Tennis Forbund, Jens Anker Andersen. Han fremhæver fem unge spillere mellem 13 og 15 år som de største talenter i dansk tennis: Sebastian Grundtvig, Clara Tauson, Hannah Møller, Elmer Møller og Holger Rune.

Disse spillere har allerede gjort sig bemærket på den internationale scene og er i fuld gang med deres internationale karrierer. Selvom det bliver svært at nå op på niveauet af Caroline Wozniacki, håber sportschefen, at de unge talenter kan gøre sig gældende på verdensplan.

Desværre oplever tennis-sporten i Danmark en nedgang i støtte fra Team Danmark. I 2016 fjernede Team Danmark næsten 87 procent af sin støtte til tennis-sporten. Dette har gjort det vanskeligt for forbundet at støtte talenterne økonomisk og træningsmæssigt.

Tennisforbundet har ikke længere et fast træningscenter, og de unge spillere træner primært i deres klubber. Selvom forbundet forsøger at vejlede og støtte spillerne, er det svært at opnå resultater uden tilstrækkelig støtte.

Sportschefen understreger dog, at de fem talenter er nogle af de bedste i verden i deres årgange. Sebastian Grundtvig er for eksempel rangeret som nummer 211 på verdensranglisten for juniorer op til 18 år, selvom han kun er 15 år gammel.

Hannah Møller og Clara Tauson er også blandt de bedste i verden i deres årgange. Clara Tauson har endda slået Caroline Wozniackis rekord som den yngste danmarksmester nogensinde.

Elmer Møller og Holger Rune blev europamestre i U12-kategorien sidste år og er nu rangeret som nummer et og to på Europa-ranglisten for deres årgang.

Selvom det er udfordrende at skabe nye talenter uden tilstrækkelig støtte, håber sportschefen, at Team Danmark vil genoverveje deres beslutning og støtte de unge spillere i fremtiden.

Konklusion:
Danske tennis-talenter viser stor potentiale og er allerede i gang med at gøre sig bemærket på den internationale scene. Selvom støtten fra Team Danmark er blevet reduceret, håber sportschefen, at de unge talenter kan fortsætte deres udvikling og opnå succes på verdensplan.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *