Dansk ishockeyspiller leverer fremragende præstationer på isen i Carolina.
3 mins read

Dansk ishockeyspiller leverer fremragende præstationer på isen i Carolina.

Frederik Andersen: Fra Herning til NHL’s bedste målmand

Ishockey-entusiaster i og omkring Herning vil sandsynligvis huske Frederik Andersen, der i perioden fra 2007 og fremad, som andenmålmand i Herning, havde ansvaret for at lukke sine holdkammerater ud på isen. I dag er situationen noget anderledes. Andersen har i mange år været Danmarks bedste målmand og er samtidig en fremtrædende profil i verdens største ishockeyliga, NHL.

Frederik Andersen: En kort profil

Frederik Andersen blev født den 2. oktober 1989 i Herning. Han er målmand for Carolina Hurricanes, men har tidligere spillet for Toronto Maple Leafs, Anaheim Ducks, Frölunda HF, Frederikshavn White Hawks og Herning Blue Fox. Han tjener 5 millioner dollars i 2023, hvilket svarer til 34 millioner danske kroner.

Andersen’s Rolle i Carolina Hurricanes’ Succes

Den 33-årige dansker har i øjeblikket en afgørende rolle for Carolina Hurricanes, der er én sejr fra at nå semifinalen i kampen om Stanley Cup-trofæet. Kun Lars Eller har tidligere haft danske hænder på trofæet, da han vandt det med Washington Capitals i 2018. Andersen’s rolle for Carolina Hurricanes er blevet mere og mere tydelig i takt med at slutspillet er skredet frem. Med en samlet redningsprocent på 93,3 fører han statistikken blandt de tilbageværende målmænd.

Andersen’s Indflydelse i Carolina Hurricanes

I Carolina Hurricanes er Frederik Andersen førstevalget som målmand. Siden hans ankomst fra Toronto Maple Leafs i sommeren 2021, har han formået at sætte sit præg på både klubben og byen. Ryan Kennedy, journalist hos det amerikanske medie The Hockey News, bemærker dog, at Andersen’s popularitet på tværs af NHL ikke nødvendigvis har taget et stort spring, bare fordi det går godt i Hurricanes.

Stanley Cup: En mulighed for at booste ishockeyen i lokalområdet

Skulle Carolina Hurricanes igen vinde Stanley Cup, forventer Ryan Kennedy, at Frederik Andersen vil spille en væsentlig rolle. En sådan sejr ville øge klubbens popularitet lokalt og hjælpe ishockeyen på vej i staten.

Citat fra Ryan Kennedy

“Frederik Andersen, når han ikke er skadet, har sørget for at være en sikker sidste skanse, der giver ro til, at holdkammeraterne foran kan lykkes. Det har de brug for,” siger Ryan Kennedy.

Konklusion

Carolina Hurricanes spiller natten til fredag det femte opgør i serien mod New Jersey Devils. Hurricanes fører 3-1 i serien, der er bedst af syv, og kan med en sejr dermed sikre sig semifinalepladsen. Med Frederik Andersen som en sikker sidste skanse, ser fremtiden lys ud for Carolina Hurricanes.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *