Danmarks Idrætsforbund præsterer imponerende resultater med flotte sølvmedaljer ved ungdoms-OL.
2 mins read

Danmarks Idrætsforbund præsterer imponerende resultater med flotte sølvmedaljer ved ungdoms-OL.

To danske sølvmedaljer ved vinter-ungdoms-OL i Sydkorea

Danmark har markeret sig ved vinter-ungdoms-OL i Sydkorea med to sølvmedaljer. Den danske curlinghold (mixed team) spillede sig i finalen mod Storbritannien, men måtte desværre se sig slået med 5-7 efter ekstra ende. Også de danske ishockeydrenge tabte finalen mod Letland med 3-10 i 3 mod 3-formatet. Trods nederlagene betegnes præstationerne som mere end godkendt.

Formanden for DIF, Hans Natorp, udtaler: “Det er en fornøjelse at følge vores danske talenter her i Sydkorea. De har gjort det forbilledligt rent sportsligt, og at vi står i to olympiske vintersportsfinaler er fantastisk og næsten uhørt stærkt. Jeg er også stolt over den holdånd og stemning, som hele den danske trup viser. Ishockeydrengene heppede eksempelvis på curlingholdet efter deres finale. Det er olympisk holdånd, når det er bedst.”

Med dagens sølvmedaljer har Danmark nu tre medaljer ved ungdoms-OL. Legene begyndte den 19. januar og slutter den 1. februar. Du kan følge legene på olympics.com/gangwon-2024.

Sølvvinderne på det danske curlinghold (mixed team) er Emilie Holtermann, Jacob Schmidt, Katrine Schmidt og Nikki A. Jensen. Sølvvinderne på det danske ishockeylandshold er Andreas Jørgensen, Anton Wilde Larsen, Casey Silverman, Emil Jakobsen, Gustav Remler-Jensen, Frederik Bech, Luca Bærentsen, Lucas Althof, Martinus Schioldan, Max Kramer, Mikkel Bjerre, Mikkel Poulsen og William Brix.

Youth Olympic Games er ungdommens olympiske lege arrangeret af IOC. Formålet er at inspirere unge i hele verden til at deltage i idræt og leve sundt samt efterleve de olympiske værdier som solidaritet og fair play.

Fotos fra Youth Olympic Games kan findes på https://oisphotos.com/groupitem/9211/. IOC skal krediteres.

Yderligere kommentarer kan fås ved at kontakte Hans Natorp, formand for DIF, på +45 31 44 40 15 eller Mikkel Sansone Øhrgaard, chef de mission, på +45 51 55 93 34.

Konklusion: Danske vintersportsatleter har markeret sig ved vinter-ungdoms-OL i Sydkorea med to sølvmedaljer. Præstationerne betegnes som mere end godkendt, og formanden for DIF er stolt over den danske trups holdånd og stemning. Med tre medaljer i alt har Danmark gjort det godt ved legene.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *