Danmark indledte stærkt, men Sverige viste sig at være for stærke i kampen.
2 mins read

Omskrivning:

Danske ishockeykvinder taber første VM-gruppekamp til Sverige

Til trods for en lovende start, måtte det danske kvindelige ishockeylandshold se sig besejret i deres første gruppekamp ved VM, som blev afholdt på hjemmebane. Kampen, der fandt sted i Frederikshavn, startede med at Danmark kom foran efter kun halvandet minut mod Sverige. Desværre formåede svenskerne at vende spillet og sikrede sig en sejr med 5-2.

Dette betyder, at det danske ishockeylandshold endnu ikke har formået at vinde over svenskerne. “Jeg er selvfølgelig lidt skuffet lige nu, men det er bare op på hesten igen. Vores gruppe er utrolig tæt, og alt kan ske, så vi må bare vente på den sidste dag, og så ser vi hvad der sker,” udtaler den danske landsholdsspiller Nicoline Jensen.

Planer om uafgjort kamp gik i vasken

Det danske hold havde oprindeligt planlagt at spille uafgjort mod Sverige for at sikre sig mindst et point fra kampen. Men denne plan blev hurtigt skrinlagt i løbet af anden periode, hvor Sverige scorede to gange på et halvt minut, hvilket bragte stillingen op på 3-1.

“Desværre er der nogle momenter i kampen, som ikke går vores vej, men jeg synes vi kæmper hele vejen igennem, og vi tror også på det helt til sidst, men det går ikke vores vej, desværre,” siger den danske målscorer til 1-0, Emma Russell.

Intens start på kampen

Kampen startede med et brag, da pucken blev sendt i mål for første gang kort efter startfløjtet. Danskerne pressede på mod det svenske mål, og efter et par forgæves forsøg viste Emma Russell, hvordan det skulle gøres. Bare 81 sekunder spillet af første periode.

Svenskerne svarede dog hurtigt igen. Et halvt minut senere havde pucken passeret den danske målvogter Cassandra Repstock-Romme, efter Hanna Olsson udnyttede en fejl i det danske forsvar.