Weekendens håndboldkamp støtter Danmarks Indsamling til fordel for verdens fattigste.
3 mins read

Weekendens håndboldkamp støtter Danmarks Indsamling til fordel for verdens fattigste.

Scor måååltider: Håndboldmål bliver til måltider for verdens fattigste børn

I den kommende weekend vil hver scoret håndboldmål blive omsat til 15 måltider for børn i verdens fattigste lande. Dette er en del af Danmarks Indsamling, og alle håndboldklubber i landet kan deltage, uanset om de spiller U11, seriebold eller elite.

Initiativets bagmænd

DanskHåndbold, JYSK og Lars Larsen Group står bag dette initiativ kaldet “Scor måååltider”. Morten Stig Christensen, formand i DanskHåndbold, udtrykker sin begejstring for projektet: “Det er fantastisk, at hele Håndbolddanmark igen i år får mulighed for at støtte Danmarks Indsamling. At kunne være med til at bidrage til en god sag er selvfølgelig stort. Men at kunne hjælpe ved at gøre det, som over 100.000 danskere elsker at gøre, nemlig at spille håndbold, er virkelig fantastisk.”

Støtte til børn i nød

Indsamlingen går til projekter, der hjælper børn, der lider af fejlernæring og sult i verdens fattigste lande. Disse lande er særligt ramt af den globale fødevarekrise og klimaforandringer som cykloner, tørke og ekstrem regn, hvilket gør det svært at skaffe nok mad.

Mulle Juul Korsholm, forkvinde for Danmarks Indsamling, understreger vigtigheden af initiativet: “I verdens fattigste lande er over 13 millioner børn under fem år lige nu så udsultede, at de er i akut fare for at dø. Derfor er det helt fantastisk, at DanskHåndbold, JYSK og Lars Larsen Group er med til at hjælpe.”

Forventninger til weekendens kampe

Sidste år blev der scoret 58.756 mål. Håbet er, at dette tal kan overgås i år. Aya Camille Thoe, en 11-årig spiller fra Københavns Håndboldklub, ser frem til weekendens kampe: “Jeg giver den altid gas til kampene, men jeg prøvede måske at give lidt mere gas, fordi det gik til et godt formål. Det var en god fornemmelse, og jeg glæder mig til at spille i weekenden igen.”

Støtte fra erhvervslivet

Åse Andersson, kommunikationsdirektør i JYSK og Lars Larsen Group, udtrykker sin stolthed over at være en del af initiativet: “Vi i JYSK og Lars Larsen Group er meget stolte og glade for igen at være med til at støtte op om Danmarks Indsamling og det vigtige arbejde, der foregår for at hjælpe verdens sultne børn.”

Konklusion

Den endelige donation, baseret på antallet af scorede mål i weekenden, vil blive afsløret til Danmarks Indsamling-showet den 3. februar i Holstebro, som sendes live på DR1 og DRTV.

Citat fra forfatteren

“Denne indsats er et vidunderligt eksempel på, hvordan sport kan bruges til at gøre en reel forskel i verden. Det er inspirerende at se håndboldspillere i alle aldre og niveauer komme sammen for at støtte en så vigtig sag.”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *