Offentliggørelse af værtsbyer og spilleplan for VM i herrehåndbold 2025 på Håndbold.dk
3 mins read

Offentliggørelse af værtsbyer og spilleplan for VM i herrehåndbold 2025 på Håndbold.dk

29. Verdensmesterskab i Herrehåndbold: Detaljer om Værtsbyer og Turneringsformat

I mindre end ti måneder vil verdens bedste håndboldspillere mødes ved det 29. verdensmesterskab i herrehåndbold. Turneringen vil blive afholdt i Danmark, Norge og Kroatien med deltagelse af 32 nationer. Selvom de sidste hold endnu mangler at kvalificere sig, har arrangørlandene allerede afsløret de fem værtsbyer og turneringsformatet.

Danmarks Titelforsvar Starter på Hjemmebane

Nikolaj Jacobsens hold vil starte deres forsvar af titlen i Jyske Bank Boxen i Herning, Danmark. Her vil der blive afholdt to indledende grupper og en mellemrunde. Dette giver Danmark mulighed for at spille op til seks kampe på hjemmebane, inden holdet fortsætter jagten på titlen i Oslo, Norge, hvis de kvalificerer sig til kvartfinalerne. Oslo vil også være vært for en af semifinalerne, bronzekampen og finalen, som alle vil blive spillet i Telenor Arena.

Turneringen fortsætter i Kroatien

De resterende tre værtsbyer er beliggende i Kroatien. Zagreb og Varaždin vil være vært for henholdsvis to og en indledende gruppe samt en mellemrunde hver. Derudover vil der også blive afholdt to kvartfinaler og en semifinale i Zagreb. Den ottende og sidste indledende gruppe vil blive afholdt i Poreč, som også vil være vært for President’s Cup for de hold, der ikke går videre fra det indledende gruppespil.

Nye Ændringer i Turneringsformatet

I modsætning til VM i 2023, vil nationerne denne gang kende deres potentielle vej, geografisk set, helt frem til finalen. Dette er gjort for at tage hensyn til spillere, fans, officials og medier. Der er også taget højde for, at alle hold får minimum to hviledage i forbindelse med rejse fra en værtsby til en anden. Dette betyder, at semifinalerne vil blive spillet på to forskellige dage – i Zagreb torsdag den 30. januar og i Oslo fredag den 31. januar. Finalen vil finde sted søndag den 2. februar.

Citat fra Jan Kampman

Jan Kampman, formand for den danske organisationskomité for VM, udtaler: “Det er fantastisk, at Håndboldherrerne får lov at forsvare deres tredobbelte VM-guld i Jyske Bank Boxen, hvor det første verdensmesterskab blev vundet i 2019. Her er stemningen altid elektrisk, og vi knokler for igen at sætte nye standarder for fanoplevelsen til vores mesterskaber.”

Konklusion

Lodtrækningen til VM i herrehåndbold 2025 finder sted i Zagreb den 29. maj. Billetsalget åbner officielt fredag den 12. april, men billetter kan allerede købes nu ved at melde sig ind i landsholdsklubben Sammenforholdet. Med de nye detaljer om værtsbyer og turneringsformatet, ser det 29. verdensmesterskab i herrehåndbold ud til at blive en spændende begivenhed for både spillere og fans.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *