Mathias Gidsel planlægger at opretholde aktiviteten mod Grækenland i kommende kamp.
2 mins read

Mathias Gidsel planlægger at opretholde aktiviteten mod Grækenland i kommende kamp.

Artikel:

Danske håndboldherrer sikrer sejr i åbningskamp mod Tjekkiet ved EM

I åbningskampen ved EM mod Tjekkiet, sikrede de danske håndboldherrer en komfortabel sejr på 23-14 i første gruppekamp. Selvom forskellen på ni mål ved slutfløjtet var markant, blev der trukket store veksler på de spillere, der om et par uger skal gå forrest i kampen om EM-guldet.

Mathias Gidsel ønsker mere spilletid

En af disse spillere er Mathias Gidsel, der fik rigelig med tid til at inspicere banen i München. Selvom turneringen er lang, er det ikke ensbetydende med, at højrebacken stiller sig tilfreds med mindre tid på gulvet i den kommende kamp mod Grækenland. Gidsel udtaler: “Nu må vi se, hvordan kampen udvikler sig, men jeg har altid lyst til at spille håndbold. Så selvfølgelig håber jeg da på at få lov til at spille en masse igen.”

Spilletid og positioner

Gidsel stod noteret for hele 57 minutter og 48 sekunders spilletid efter kampen mod Tjekkiet. Det er næsten ti minutter mere end den dansker med næstflest minutter, stregspilleren Magnus Saugstrup. Men Gidsel understreger, at man også skal huske at kigge på de underlæggende parametre. Han udtaler: “Jeg ved godt folk siger jeg spiller en masse, men jeg står også rigtig mange minutter på fløjen nu, kontra de slutrunder, hvor jeg også har skullet spille backen.”

Landstrænerens perspektiv

Landstræner Nikolaj Jacobsen er klar over at der bliver trukket store veksler på den unge højreback. Men ifølge Jacobsen, er der også en dybere mening med de mange minutter. Han udtaler: “Mathias Gidsel kommer til at spille mange minutter. Og det vil han i øvrigt også gerne. For det hjælper ham med at holde en masse rytme.” Jacobsen understreger, at uanset hvem der kommer i ilden for Danmark, er det en spiller med masser af kvalitet.

Konklusion

Jacobsen er ikke bekymret for at brænde alle kræfterne af, allerede i gruppespillet. Han udtaler: “Det vigtigste er, at vi vinder, og ikke så meget om den ene eller anden får en pause. Jeg er sikker på at vi nok skal få det styret derhen, hvor vi også har kræfterne til sidst.”

Citat fra forfatteren

“Du kan følge håndboldherrernes anden gruppekamp ved EM mod Grækenland i morgen, i LIGA på P4 fra klokken 20.30.”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *