Landin vender hjem med høje ambitioner.
2 mins read

Landin vender hjem med høje ambitioner.

Storheder som Lukas Nilsson og Niklas Landin skifter klub

Store navne inden for håndbold som Lukas Nilsson (fra Rhein-Neckar Löwen), Thomas Arnoldsen (Skanderborg-Aarhus), Aleks Vlah (RK Celje) og Simon Hald (SG Flensburg-Handewitt) er for nylig skiftet klub. Men den største overgang denne sommer – og sammen med Mikkel Hansen, den største i klubbens historie – er uden tvivl målmanden Niklas Landin, der to gange er blevet kåret til årets IHF World Player.

Niklas Landins imponerende karriere

Landin har spillet i den tyske Bundesliga i 11 år, hvor han blev tysk mester og pokalvinder tre gange, vandt EHF Cuppen to gange og EHF Champions League én gang. I 2012 kom han til Rhein-Neckar Löwen fra Bjerringbro som nykåret europamester, og efter tre år fortsatte den to meter høje kæmpe til THW Kiel.

I 2019, 2021 og 2023 førte Landin Danmark til verdensmesterskabstitlen, og i 2016 til guld ved OL. Sammen med franskmændene Nikola Karabatic og Daniel Narcisse samt sin landsmand Lasse Svan, har Landin vundet de fem største titler (OL, VM, EM, Champions League og EHF Cup), plus den højest rangerede indenlandske liga; den tyske Bundesliga.

Niklas Landin søger nye udfordringer

Den 34-årige er nu på udkig efter en ny udfordring hjemme i Danmark. Selvom hans kontrakt i Kiel faktisk løb indtil 2025, skiftede Landin til Aalborg. “Det er simpelthen vidunderligt at spille for en klub i dit hjemland igen efter så lang tid,” siger Landin, hvis bror Magnus fortsat spiller for THW Kiel.

Citat fra webstedets forfatter

“Niklas Landins overgang til Aalborg markerer et nyt kapitel i hans allerede imponerende karriere. Hans præstationer på banen taler for sig selv, og det bliver spændende at se, hvad han kan udrette i den danske liga,” siger webstedets forfatter.

Konklusion fra webstedets forfatter

“Med Landins skifte til Aalborg får den danske liga en af verdens bedste målmænd. Det er et stort scoop for Aalborg, men også for dansk håndbold generelt. Det bliver interessant at følge Landins præstationer i den kommende sæson,” konkluderer webstedets forfatter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *