Detaljer om holdet på International Håndbold Forbundets hjemmeside.
5 mins read

Detaljer om holdet på International Håndbold Forbundets hjemmeside.

Aalborg Håndbold Skriver Historie i IHF Men’s Super Globe

For første gang i de 13 tidligere udgaver af IHF Men’s Super Globe, vil et dansk hold træde ind på banen. Aalborg Håndbold får denne ære, efter de sidste sæson sluttede som nummer to i EHF Champions League for mænd.

Europæiske Repræsentanter i Turneringen

De spanske giganter Barça, der vandt den europæiske premium konkurrence, har allerede sikret en plads i turneringen i Saudi Arabien som de regerende mestre. Aalborg Håndbold vil være en af de to andre europæiske repræsentanter i konkurrencen, sammen med EHF European League-vinderne, SC Magdeburg, der modtog et Wild Card.

Danmarks Styrke på Klubniveau

Selvom Danmark er en supermagt inden for herrehåndbold med deres landshold, der har vundet to på hinanden følgende IHF Men’s World Championship titler og vundet guld ved de Olympiske Lege i Rio 2016, har Danmark ikke produceret seriøse konkurrenter på klubniveau i de sidste to årtier.

Aalborg Håndbolds Ambitioner

Det tætteste på ære var AG Kobenhavn, der sluttede som nummer tre i EHF Champions League for mænd i sæsonen 2011/12. Aalborg Håndbolds ambitioner er dog vokset støt i de seneste år.

Aalborg Håndbolds Succes

Under ledelse af træner Stefan Madsen, vendte Aalborg Håndbold op og ned på tingene sidste sæson, da de vandt det danske mesterskab for tredje gang i træk og gik til EHF FINAL4 i Köln, efter fantastiske sejre mod THW Kiel, SG Flensburg Handewitt og Telekom Veszprém.

Aalborg Håndbolds Fremtid

Med et uerfarent hold nåede Aalborg toppen, men denne sæson er tingene blevet mere seriøse. Det danske hold er ved at blive en skandinavisk magtfaktor med store planer for fremtiden. At skrive kontrakt med Mikkel Hansen, MVP af de sidste to IHF Men’s World Championships, fra sæsonen 2022/23, var en klar hensigtserklæring, men deres styrke er kun vokset større denne sommer.

Aalborg Håndbolds Nye Spillere

De har ageret superb på transfermarkedet, og har skrevet kontrakt med norske højre fløj Kristian Bjornsen, svenske line player Jesper Nielsen og toppet det hele med den erfarne center back Aron Palmarsson fra EHF Champions League-vinderne Barça.

Aalborg Håndbolds Sæsonstart

Deres sæsonstart har også været intet mindre end speciel. De sikrede sig det danske Super Cup med en 33:24 sejr over Mors-Thy Håndbold, startede den nye sæson i EHF Champions League for mænd med en dominerende 34:24 sejr over HC PPD Zagreb, med det eneste uheld på radaren værende et overraskende nederlag i den hjemlige liga mod Sønderjyske, 28:29.

Aalborg Håndbolds Balance

Selvfølgelig er der udfordringer med at få det nye hold til at spille sammen, da Aalborg har budt velkommen til seks nye spillere og mistet fire, men de ser ud til at have den perfekte balance mellem erfarne spillere som Palmarsson, Nielsen eller forsvarsspecialisten Henrik Mølgaard og den ungdommelige entusiasme fra høje backs som det svenske par Felix Claar og Lukas Sandell eller Danmarks Nikolaj Læsø.

Aalborg Håndbolds Internationale Erfaring

For to sæsoner siden, ville Aalborgs mangel på international erfaring have været et problem, men det er blevet hurtigt løst, med 35 spil i EHF Champions League for mænd, hvor det danske hold har vundet 17 gange.

Aalborg Håndbolds Vej til Endnu en Titel

Nu ser deres vej til endnu en titel klar ud. Allerede igennem til kvartfinalerne, vil de møde enten værterne Al-Wehda eller det amerikanske hold San Francisco CalHeat. Hvis de vinder, kunne Aalborg stå over for det tyske hold SC Magdeburg, Australiens Sydney Uni eller Qatars Al Duhail.

Aalborg Håndbolds Deltagelse i IHF Men’s Super Globe

Deres deltagelse i IHF Men’s Super Globe er ikke bare en hensigtserklæring, det handler om at vinde deres første internationale trofæ.

Nøglespillere:

 Aron Palmarsson (centre back), Kristian Bjornsen (left wing), Felix Claar (centre back)

Kvalifikation til 2021 IHF Men’s Super Globe:

 EHF Champions League Men – 2nd place

Historie i turneringen:

 1997-2019: DNQ

Citat fra forfatteren af webstedet:

“Aalborg Håndbolds deltagelse i IHF Men’s Super Globe er ikke bare en hensigtserklæring, det handler om at vinde deres første internationale trofæ.”

Konklusion fra forfatteren af webstedet:

“Med et stærkt hold, ambitiøse planer og en imponerende start på sæsonen, er Aalborg Håndbold klar til at skrive historie i IHF Men’s Super Globe.”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *