Danske håndboldkvinder foretrækker at undgå at bære hvide shorts.
3 mins read

Danske håndboldkvinder foretrækker at undgå at bære hvide shorts.

## Danmarks Kvindelandshold i Håndbold Planlægger at Udfase Hvide Shorts

Når Danmarks kvindelandshold i håndbold træder ind på halgulvet i Herning til deres første VM-kamp næste uge, vil de være klædt i deres traditionelle røde trøjer og hvide shorts. Men ifølge Morten Henriksen, sportschef i Dansk Håndbold, vil disse hvide shorts snart blive udfaset fra det danske spillersæt efter VM.

## Ændringen Sker for at Imødekomme Spillernes Behov

Efter slutrunden på hjemmebane, vil kvindelandsholdet arbejde på en løsning for at sikre, at danske spillere ikke behøver at bekymre sig om at bløde igennem deres hvide shorts under menstruation ved en kamp.

“Vi har naturligvis haft en snak med vores spillere, om der var et ønske om at forsøge at fjerne de hvide shorts fra spillesættet,” fortæller Morten Henriksen. “Der er blevet påpeget nogle problematikker, som vi på den anden side af mesterskabet her i december sætter os ned med en gruppe af spillere for at kigge på, så vi kan finde en fremtidig god model.”

## Fodboldlandsholdet Følger Samme Tendens

For nylig blev det annonceret, at det danske kvindelandshold i fodbold også vil forsøge at undgå hvide shorts fremover. Men ligesom Dansk Håndbold, kan Dansk Boldspil-Union (DBU) ikke garantere, at landsholdet aldrig vil være nødt til at spille i hvide shorts på grund af praktiske årsager.

## Udfordringer med at Skifte Farve på Shorts

Både Dansk Håndbold og DBU skal tage hensyn til modstanderholdets spillertøj samt retningslinjer fra deres respektive internationale forbund. Der kan derfor opstå situationer, hvor det ikke vil være muligt at skifte de hvide shorts ud med et par i en anden farve.

“Ligesom DBU kan vi ikke garantere, at vi aldrig kommer til at stå i en situation, hvor vi er nødt til at spille i hvide shorts,” siger Morten Henriksen. “Men vi vil gøre, hvad vi kan, for at finde en model, der tilgodeser spillernes behov.”

## Konklusion

VM i håndbold begynder onsdag den 29. november. Danmarks håndboldkvinder spiller deres første kamp ved slutrunden fredag den 1. december i et opgør, hvor Serbien venter. Du kan følge slutrunden på alle DR’s platforme.

## Citat fra Forfatteren

“Denne ændring er et vigtigt skridt i retning af at skabe et mere inkluderende og forstående miljø for kvindelige atleter. Det er vigtigt at anerkende og imødekomme de unikke behov, som kvindelige spillere har,” siger forfatteren af artiklen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *