Dansk træner fører schweizisk håndboldhold fra bunden til mesterskabsfinale på tre år.
2 mins read

Dansk træner fører schweizisk håndboldhold fra bunden til mesterskabsfinale på tre år.

Eventyrsæson for dansk træner i schweizisk kvindehåndbold

Kent Ballegaard fra Danmark oplever en drømmesæson med sit hold CG Amicitia Zürich i den bedste schweiziske håndboldliga for kvinder. Holdet var søndag en del af en dramatisk semifinale mod topholdet Spono Eagles, der inkluderede to forlængede spilletider og en straffekastkonkurrence til at afgøre det hele.

Efter hjemmeholdets ottende forsøg ramte stolpen, kunne Ballegaard og hans hold juble over klubbens første finaleplads i 21 år med den samlede sejr på 38-39.

En triumf efter tre års hårdt arbejde

Ballegaard overtog klubben for tre år siden, da den kæmpede med sportslige udfordringer og pendlede mellem den bedste og næstbedste række. Nu står holdet i finalen, hvilket Ballegaard beskriver som “helt vanvittigt”.

Amicitia vandt semifinaleserien samlet med 2-1, efter at have tabt den første kamp. Holdet udlignede til 1-1 på hjemmebane med en kneben etmålssejr, inden den afgørende tredje kamp skulle spilles.

En gylden mulighed for sejr

I den første forlængede spilletid fik Amicitia en gylden mulighed for at afgøre det hele fra straffekastlinjen, men chancen blev misbrugt. Derfor skulle der spilles yderligere to gange fem minutters håndbold, hvor det samme billede gentog sig med 30 sekunder tilbage.

Fra bundhold til finalist

Finalepladsen er kulminationen på en eventyrlig rejse, som man ofte ser i sportens verden. Et bundhold får ny energi og nye idéer med en ny træner, som langsomt giver holdet troen på, at det er muligt at vende skuden.

Konklusion

Ballegaard har formået at forvandle et skrantende bundhold til en finalist i den bedste schweiziske håndboldliga for kvinder. Han har gjort det med begrænsede økonomiske ressourcer og ved at udvikle de spillere, han havde til rådighed. Resultatet er et af de yngste hold i ligaen, med profiler som den blot 17-årige fløjspiller Era Baumann, der for nylig fik debut for det schweiziske A-landshold.

Citat fra forfatteren

“Det er jo lidt en eventyrsfortælling. Det er på mange måder, som man har drømt om, og det er jeg ekstremt stolt over,” siger Ballegaard, som dog indrømmer, at han tidligere har tvivlet på, om det overhovedet kunne lade sig gøre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *