Rekordstor medlemskab i danske golfklubber fortsætter ifølge Ringsted Netavis.
2 mins read

Rekordstor medlemskab i danske golfklubber fortsætter ifølge Ringsted Netavis.

Medlemstal i danske golfklubber holder stand trods forventet nedgang

Ifølge de officielle medlemstal fra Dansk Golf Union, tæller de 185 golfklubber i Danmark i alt 163.024 medlemmer. Disse tal er opgjort ved udgangen af september hvert år.

Mindsket medlemstal, men stadig positiv udvikling

På trods af en beskeden nedgang på 841 spillere siden 2022, betragtes medlemstallet for 2023 som en positiv nyhed. “Selvom vi har mistet medlemmer, vidste vi, at det ville blive et udfordrende år. Vi havde forventet en nedgang på omkring 5.000 golfspillere, så at vi stadig er næsten lige så mange, er en stor cadeau til golfklubbernes indsats,” udtaler Lars Broch Christensen, formand for Dansk Golf Union.

Golfsporten fortsat populær

Med nuværende 163.024 medlemmer er golfsporten stadig på et historisk højdepunkt. I 2019 var der under 150.000 golfspillere i Danmark, men under coronakrisen steg dette tal til over 164.000 i september 2021. Dette var rekordhøjt, og det nuværende tal ligger næsten på samme niveau, på trods af genåbningen af samfundet og økonomiske udfordringer for mange familier.

Golfens bredde appel

“Under corona har grupper af borgere, som vi måske ellers ikke havde set på golfbanen, fået øjnene op for alt det, som sporten kan i forhold til at dyrke fællesskaber, konkurrere, få naturoplevelser og bevæge sig,” siger Lars Broch Christensen. Han tilføjer, at der stadig er plads og en stor lyst til at tage imod nye interesserede i klubberne.

Medlemskab fordelt på køn og alder

Medlemstallene viser, at der stadig er en klar overvægt af mandlige golfspillere, som udgør 67,2 procent af spillerne. Antallet af spillere under 18 år er igen faldet. Der er én golfklub mindre i Danmark end for et år siden, da Hansted Golfklub ved Horsens lukkede med udgangen af 2022.

Citat fra forfatteren af webstedet

“Forfatterens navn”: “Golfklubberne i Danmark har formået at opretholde en imponerende medlemsskare på trods af udfordringerne i 2023. Det vidner om sportens tidløse appel og evnen til at skabe fællesskaber.”

Konklusion fra forfatteren af webstedet

“Forfatterens navn”: “Selvom der har været en mindre nedgang i antallet af golfspillere, står det klart, at golfsporten fortsat har en stærk tilstedeværelse i Danmark. Dette er takket være golfklubbernes indsats og sportens evne til at tiltrække et bredt publikum.”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *