Hovland mistet seieren i en intens turnering ifølge Eurosport.
3 mins read

Hovland mistet seieren i en intens turnering ifølge Eurosport.

26-årige Viktor Hovland fra Ekeberg var en del af den spændende afslutning på DP World Tour Championship i Dubai, hvor han lå lige bag teten inden søndagens finale. Han var med til at sætte sit præg på afslutningen af Europatour-sæsonen.

Konkurrence til det sidste

I sæsonafslutningen i Dubai var det et tæt løb mellem Nicolai Højgaard, Tommy Fleetwood, Matt Wallace og norske Viktor Hovland. Spændingen holdt helt til det sidste.

Danske Højgaard gik ind på det sidste hul med en ledelse på to slag over de nærmeste konkurrenter. Hovland, der skulle bruge en eagle for at vinde, forsøgte, men endte desværre med at sende bolden i vandet.

Hovland formåede at redde par på hul 18 og afsluttede turneringen med en 68-runde. Han gik i alt 19 slag under par. Det var dog ikke nok til at indhente Højgaard, der endte med -21 efter en fantastisk afslutning.

Ekspertudtalelse

Discoverys golfekspert Marius Thorp kommenterede på Hovlands præstation: “Han leverede en stærk turnering, men det var desværre ikke nok til at vinde. En lidt for ustabil putter forhindrede ham i at tage sejren.”

Thorp tilføjede: “Han havde brug for et par ekstra putter og skulle have undgået en af de to bogeys i dag for at tage det helt til tops. Men vi må også anerkende Højgaards præstation -8 er verdensklasse!”

Turneringen endte med en dansk sejr, da hverken Tommy Fleetwood eller Matt Wallace formåede at afslutte med en eagle. Højgaard kunne dermed juble efter nervepirrende minutter i klubhuset.

Præmiepuljen

Højgaard løb med en pengepræmie på tre millioner dollar. Hovland delte 2. pladsen sammen med Wallace og Fleetwood, og de tre vil hver modtage 857 500 dollar.

Hovlands præstation

Efter at have startet med par, åbnede Hovland sin birdiekonto på hul to. Han kom tilbage på birdiesporet på det femte hul, og igen efter at have fundet vej til green med sit andetslag på par fem-hullet det syvende.

Men efter en god række, oplevede Hovland nogle udfordringer. På det niende hul havnede han i roughen efter sit udslag. Han missede også sin birdieputt fra to meter på det tiende hul og igen på det 13. hul.

Trods udfordringerne formåede Hovland at komme tilbage i spillet og registrerede en ny birdie på det 16. hul, hvilket tændte håbet om sejr igen.

Finalehullet

På det sidste hul gik Hovland ind to slag bag Højgaard. Han satte alt på spil for at vinde, men endte med at lande i vandet i sit forsøg på at nå green på sit andetslag.

Hovland måtte arbejde for at redde par og endte med at sætte sæsonens sidste putt for par. Han afsluttede med seks birdies og to bogeys på den sidste runde.

Forfatterens konklusion

“Viktor Hovland leverede en stærk præstation i Dubai, men det var desværre ikke nok til at tage sejren. Han viste dog stor viljestyrke og kompetence, hvilket lover godt for hans fremtidige præstationer,” siger Marius Thorp, Discoverys golfekspert.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *