Golfklubber oplever dilemma på grund af stigende interesse, ifølge TV MIDTVEST.
2 mins read

Golfklubber oplever dilemma på grund af stigende interesse, ifølge TV MIDTVEST.

Golf: En Idrætsgren der Trives i Pandemien

Golf er en af de få idrætsgrene, der har haft mulighed for at fortsætte med minimale restriktioner, da COVID-19 pandemien ramte Danmark. Dette skyldes primært, at det er en udendørs sport, der giver folk mulighed for at komme ud og få frisk luft under pandemien.

Medlemstal i Vækst

Pandemien har resulteret i en markant stigning i antallet af golfmedlemmer. I 2020 var der omkring 148.000 medlemmer, men dette tal forventes at stige til omkring 165.000 i år. Dansk Golf Union er især begejstret for den store tilgang af yngre spillere.

Denne stigning i medlemskab er ikke kun begrænset til Danmark. Globalt set spiller nu omkring 66 millioner mennesker golf.

Øget Interesse i Midt- og Vestjylland

Omkring 20 golfklubber i Midt- og Vestjylland melder om en øget interesse for sporten.

Udfordringer og Muligheder med Medlemsfremgang

Denne medlemsfremgang stiller store krav til klubbernes begynderudvalg. Der er ikke kun fokus på at hjælpe nye spillere på vej, men også at fastholde de spillere, der er kommet lidt videre.

“I Herning Golf Klub fokuserer vi ikke kun på de tekniske færdigheder, men også de sociale relationer,” fortæller Michael Handberg, formanden for begynderudvalget. Et typisk begynderforløb strækker sig over tre måneder, hvor man forsøger at holde sammen på gruppen både på træningsbanen og når der spilles matcher på begynderbanen.

Forfatterens Indtryk

Forfatteren af denne artikel bemærker, “Det er inspirerende at se, hvordan golfklubberne håndterer denne øgede interesse og arbejder hårdt for at fastholde både nye og gamle medlemmer. Det viser, at golf er en sport for alle aldre, og at det er en aktivitet, der kan nydes selv under en pandemi.”

Konklusion

Pandemien har haft en overraskende positiv effekt på golfverdenen med et stigende antal medlemmer både i Danmark og globalt. Golfklubberne har taget udfordringen op og arbejder hårdt for at imødekomme den øgede interesse og fastholde medlemmerne. Som forfatteren bemærker, er det et testamente til golfens alsidighed og appel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *